Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wieje pomiędzy roletą*i oknem - jak to naprawić

Recommended Posts

mam okna z roletami zewnętrznymi nadstawnymi, na łączeniu wieje, roletę da się podnieść*delikatnie w górę (2-3mm) i wieje jeszcze mocniej. Zastanawiam się jak można tę sytuację poprawić nie demolując całego domu zarazem. Teoretycznie rolety siedzą na listwie montażowej i to wszystko, w środku nie ma żadnej taśmy rozprężnej ani nic innego.

Myślałem aby kasetę rolety od środka wkrętami przymocować do ramy co kilkadziesiąt centymetrów, ale sam nie jestem przekonany, że jest to wystarczające. Co radzicie? Producent okien twierdzi, że jest to zamontowane zgodnie ze sztuką

cóż....taka jest radość z posiadania nadstawnych o czym często tu była mowa.

Podnieść, wcisnąć jak najgłebiej i tyle ile się da uszczelniacza budowlanego bądź w ostateczności silikonu, opuścić, nadmiar materiału usunąć i niestety nic więcej nie wskórasz

Coś mimo wszystko schrzanili przy montażu

• 2 weeks później...

rolety nadstawne już mnie zastały w kupionym domu... nie wiedziałem w co się pakuję ;)

co mnie martwi z uszczelniaczem , to to że się nie rozszerza więc nie dojdę w każdą szparę (więc może się skończyć tak jak z taśmą) więc i tak będzie wiało.

Kolejna myśl - pianka niskoprężna przez nawierconą kasetę rolety, która wcześniej została skręcona z oknem. Zimowe pianki się pięknie rozlewały więc powinny lepiej to wypełnić a uszczelniacz na krawędź*roleta okno. Co myślicie?

• 2 weeks później...