Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

popękane płytki gres szkliwiony

sadek125

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jedrek244, wiadomo,że ta dylatacja nie wygląda wizualnie zbyt pięknie, ale spełnia swoją funkcję. sadek125 jeśli chcesz możesz flexem naciąć tę dylatację do lini prostej. Jak najbardziej możesz tę dziurę wypełnić klejem do płytek wcześniej, gruntując i wkładając kawałek taśmy dylatacyjnej. Wiem,że zaraz fachowcy odpowiedzą,że lepiej czym innym itp, ale beton na tak małym kawałku nie zwiąże z posadzką i będzie to luźny kawałek podłogi a klej zwiąże do tej posadzki. Moim zdaniem jeśli włączysz podłogówkę i nic się nie stanie to za jakiś czas wyjdą nowe pęknięcia w miejscach gdzie jest dylatacja.

jedrek244, wiadomo,że ta dylatacja nie wygląda wizualnie zbyt pięknie, ale spełnia swoją funkcję. sadek125 jeśli chcesz możesz flexem naciąć tę dylatację do lini prostej. Jak najbardziej możesz tę dziurę wypełnić klejem do płytek wcześniej, gruntując i wkładając kawałek taśmy dylatacyjnej. Wiem,że zaraz fachowcy odpowiedzą,że lepiej czym innym itp, ale beton na tak małym kawałku nie zwiąże z posadzką i będzie to luźny kawałek podłogi a klej zwiąże do tej posadzki. Moim zdaniem jeśli włączysz podłogówkę i nic się nie stanie to za jakiś czas wyjdą nowe pęknięcia w miejscach gdzie jest dylatacja.

Kapki za późno ale dzieki za rade. Posmarowałem wieksza czesc płytki na klej S1 a mniejsza czesc na zwykły silikon. Klejone było na wł podłogówce 25 stopni. Teraz ja wygasiłem. Za 2, 3 dni podnosze do 40 stopni i zobaczymy. Na razie na próbe skleiłem 4 płytki. Z dylatacja nic nie robiłem, tylko ja delikatnie ryclem z góry otworzyłem zeby nie wypychało luznych czesci do góry.

W progach nie bede ryzykowal, bede ciał na dylatacji najwyzej wstawie cienkie progi drewniane jak bedzie mocno zle wygladac.

Szkoda ze tak mało ludzi opisuje dokładnie co i jak bo wiem ze duuuzo ludzi kleiło w podobny sposob i jest dobrze, tylko brak szczegółów. Mimo wszystko pochwalę sie z rezultatów.

hej a po co az do 40stC chcesz podnosic, to Twoja maksymalna

temperatura jaka pojdzie w podloge? Chyba ciuc za wysoko,

u mnie np. mam ustawione na kotle max 36, a poprzedniej zimmy

chyba max zarejestrowalem 35stC w najwieksze mrozy.

Chce podniesc do 40 ponieważ jak ma coś strzelić niech strzela. W zasadzie to nie wiem do ilu stopni jest projektowana moja podłogówka, na moim sterowniku bruli z tego co pamietam to można duzo wyżej.

Temperature w przyszłośći jaka bede puszczał to pewnie też coś w granicach 30 stopni, dodatkowo mam grzejniki więc pewnie nie zmarznę.