Opaves 20.07.2002 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2002 Pytanie jak w temacie - przy założeniu, że będą to rynny z PCV. Chyba, że przekonacie mnie, że lepsze są np. stalowe lub miedziane - te ostatnie raczej odpadają ze względu na cenę. Co wybrać - Marleya, Wavin czy może inne? Jak to jest z blaknięciem rynien z PCV?Pozdrowienia,Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 20.07.2002 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2002 Musisz uważać żeby rynna miała wywinięty brzeg,jest przez to sztywniejsza.łatwiej uzyskać równą linię.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro269 20.07.2002 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2002 Ja zakladalem Marleya, z wywinietym brzegiem,ponoc sa bardzo trwale (mam na mysli kolory i material). Jedyna wada to to ze rynny pracuja w miare operowania slonca (slychac jak Pcv sie rozpreza ze wzgledu na dosc duza rozszezalnosc liniowa). Sa latwe w montazu mozna to zrobic samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 22.07.2002 03:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Właśnie z dwóch powodów - sztywność oraz cena - zastosowałem Kanion produkcji Wavin Buk. Nie widzę powodów, dla których miałbym odradzać ten produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 22.07.2002 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Marley jest podobno najlepszy - słyszałam od wielu dekarzy.Trwałość kolory, wytrzymałość , ładny wygląd i prosty w montażu -to jego zalety.Takie mam zamówione! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 22.07.2002 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Zamontowałem rynny BRASS-a. Są najsztywniejsze - montuje się je na hakach stalowych przybitych do krokwi. Pozostałe systemy rynnowe PVC montuje się na uchwytach PCV co 60 cm, co wymaga deski zarynnowej. Dopracowane są łączenia. Na razie wiszą 2 lata, różnic koloru czy też połysku nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Griszka 23.07.2002 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 ja założyłem Marley'a białe do wiśniowej blachodachówki. na początku byłem zły że takie drogie mi wciśnięto. Jak dekarz powiedział że są takie mocne że kiedyś potknął się na dachu bez asekuracji i ześliznął się na dół, dopiero gdy stopy wpadły w rynnę Marleya to zatrzymały spadek. Do tej pory widzę jego łezkę w oku przy opowiadaniu - gdyby nie one to bym na wózku jeżdził. Wady: białe brudzą się w środku jak zbierają jakiś syf z powietrza no i posypkę z papy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 24.07.2002 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 A co sądzicie o rynnach f-my Gamrat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 24.07.2002 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Do tych, którzy rozpoznali rynek.A jak się mają rnny stalowe do wykonanych z PVC.Myślę, że wada tych drugich może być duża rozszerzalność cieplna i zmiana wymiarów. Czy taka rynna po kilku latach nie uszkodzi się w miescach mocowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 24.07.2002 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Najważniejsze - nie trzeba malować!Przy stromym i wysokim dachu to średnia przyjemność???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 24.07.2002 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Acha ! Franku - kilku fachowców powiedziało mi , że tylko Marley nie traci koloru po pewnym czasie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 24.07.2002 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Mnie to samo powiedziano o Braasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 24.07.2002 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Gamrat OK. Nie traci koloru. Marley jest bardzo drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 24.07.2002 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Niestety drogi, ale kupowałam razem z dachem więc był stosowny opust.Pocieszam się że będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 24.07.2002 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Jak cos duzo kosztuje to latwiej z tego dawac upusty, ale inni tez daja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 24.07.2002 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Każda "sroka" swój ogon chwali, jednak w 9 na 10 pytań zadanych w firmach handlujących dachami usłyszałam, że Marley najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2002 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 A ja zamowilem rynny Boryszew, sa tanie i podobno calkiem niezle. ZOBACZYMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 24.07.2002 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Widziałem zestawienie cen - ze znanych producentów rynien pcv najkorzystniej wypada Gamrat, wśród dekarzy panuje jednak kult Marleya. Co do Gamrata to jego brąz jest najłagodniejszy (ktoś może powiedzieć, że a priori jest wyblakły, bardzo ładnie się jednak komponuje z niektórymi kolorami blach i dachówek), ten system ma tez podobno nieco mniej różnych kształtek niż wspomniany Marley.Finiszant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiak2 25.07.2002 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 My założyliśmy Marleya i jesteśmy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 25.07.2002 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Ja mam zamowione Galeco, ale szczerze mowiac to nie moge Wam nic o nich powiedziec, tylko tyle, ze ponoc sa dobre. Czy czegos przypadkiem o nich nie slyszeliscie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts