Gość 11.08.2002 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2002 Ja mam 3 lata ciemno-brązowego Marleya, nie zmienił koloru, ma połysk i jest bez zarzutu. Dodatkowy plus ma przegubowe rynajzy, jesli by były potrzebne do twojego dachu. Sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.10.2002 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2002 Mam ochotę na rynny z PVC, ale w jednej z firm handlujacej pokryciami dachowymi powiedziano mi, że rynny tworzywowe nie są w stanie wytrzymać dużego naporu lodu i śniegu (wyjątkiem jest podobno Marley)Po Waszych wypowiedziach widzę, że to nie jest do końca prawda.Z drugiej strony jeżeli rynny tworzywowe (te na "wcisk") mają stalowe renajzy w rozstawie np. 60 cm to ile śniegu i lodu musiałoby być (wagowo) aby oberwać taką konstrukcję.Teraz już nie wiem: mam trwać w swoim zamiarze czy ulec i kupić stalowe razem z blachodachówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 02.10.2002 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2002 mam od niedawna Galeco extra 125 i nie narzekam, dekarz zakladajac mowil, ze sa OK, ale sprawdzi sie w praniu, maja gwarancje na 10 lat, ale to sie okaze jak dziala jak cos peknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts