wprus 19.08.2004 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Własnie wylalismy kwadratowe szambo, no i zostało dno. podłoze jest gliniaste, wiec niestety i tak za bardzo nie chce nic wsiąkac.ale co z tym robic? czy zalewacie to też betonem, czy też zostawiacie to tak jak jest?i czy w ogole są jakies obowiązkowe normy inspekcji? czy ktos wam kiedys kontrolował szmba, głównie jesli chodzi o dno?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 19.08.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Po co kontrolować? Wystarczy sprawdzić ile masz rachunków za wywóz nieczystości.Po lekturze Twojego postu odnoszę wrażenie, że posiadanie nieszczelnego szamba nie jest przypadkiem lecz działaniem celowym.Fuj...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wprus 19.08.2004 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 akurat nie o to chodzi, bo jak pisalem w podlozu jest nieprzepuszczalna glina, wiec o wsiąkaniu nie ma mowy. chodzi tylko o to czy mozna to tak zostawic, czy tez sa jednak kontrole i konkretne przepisy.pozatym ja tutaj nie mam ne celu ratowania globalnego srodowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 19.08.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Własnie wylalismy kwadratowe szambo, no i zostało dno. podłoze jest gliniaste, wiec niestety i tak za bardzo nie chce nic wsiąkac. ale co z tym robic? czy zalewacie to też betonem, czy też zostawiacie to tak jak jest? i czy w ogole są jakies obowiązkowe normy inspekcji? czy ktos wam kiedys kontrolował szmba, głównie jesli chodzi o dno?? Nie o to chodzi? - przeczytaj jeszcze raz - pogrubienie moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 19.08.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 akurat nie o to chodzi, bo jak pisalem w podlozu jest nieprzepuszczalna glina, wiec o wsiąkaniu nie ma mowy. chodzi tylko o to czy mozna to tak zostawic, czy tez sa jednak kontrole i konkretne przepisy. pozatym ja tutaj nie mam ne celu ratowania globalnego srodowiska. no musisz mieć zrobiony odbiór w zakresie szczelności to raz dwa to po co ci ten problem zalej to betonem hydro i po zawodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany psuj 19.08.2004 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 aprops szamba!!! jak często wywozicie swoje i w jakiej ilości?(może i głupie pytanie, ale naprawdę mnie to interesuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.08.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 rodzina 2+2, szambo 10m3, wywóz 1 x w miesiącu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 19.08.2004 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 aprops szamba!!! jak często wywozicie swoje i w jakiej ilości? (może i głupie pytanie, ale naprawdę mnie to interesuje) W tym wątku znajdziesz kilka odpowiedzi na interesujący Cię temat. http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=22128&highlight=cz%EAsto+szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbapis 19.08.2004 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 wprusW projekcie masz na pewno szczelne szambo!?Pojęcie "szambo" jest jednoznaczne - NIE jest to dziura w ziemi obudowana betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.08.2004 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 wprus przez rok nie kontrolowali - ale nie patrz na to z tej strony - tu nie chodzi o to ze czesciej zapach szambiarki przeszkadzac ci bedzie ale o wody gruntowe i ogolnie pojeta dbalosc o srdowisko w ktorym nie tylko Ty zyjesz - ale my wszyscyzapewne wode ze studni czerpiesz - wiec zrob nieszczelne i smacznego gdyz nie tylko kawe sie z tej wody robic bedziesz ale i caly Twoj byt od niej uzaleznony jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wprus 19.08.2004 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 to znaczy akurat wody to u nas ze studni nikt nie bierze, bo jest z wodociągów. pozatym nigdzie na terenie w-wy nie jest ona zdatna do picia. ale to juz inna kwestia, wiem na czym polega ochrona wod gruntowych i ogolnie srodowiska.ale mnie głównie interesowala kontrola i odbiór szamba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 19.08.2004 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 aha czyli ja nie złapią to można oj chyba nie chciałbym cię za sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.08.2004 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 to znaczy akurat wody to u nas ze studni nikt nie bierze, bo jest z wodociągów. pozatym nigdzie na terenie w-wy nie jest ona zdatna do picia. ale to juz inna kwestia, wiem na czym polega ochrona wod gruntowych i ogolnie srodowiska. ale mnie głównie interesowala kontrola i odbiór szamba. Ok - kazdy ma do tego srodowiska inne podejscie - kja je szanuje - ale zostawmy to gdyz zaraz bedziemy rozprawiac jak to woda gruntiowa do rzeki ... do morza.... do chmur....w postaci deszczu na ziemie.... itd A co do sprawdzania - u mnie nie bylo odbioru poszczegolnych elementow chalupy - przyjechal gosc - posprawdzal plany ze stanem faktycznym - zajrzal tu i tam (do szamba nie zagladal) i tu i tam stepelek w swoich papierach postawil - chalupa debrana ale - moze zdarzyc sie tez i tak ze zajrza ci do szamba - postukaja w dno pretem metalowym - nasluchiwac beda i powiedza - ma pan gline zamiast dna betonowego ( a sa tacy fachowcy co sluch absolutny maja)- do poprawy i na tym sie to skonczy - chalupy nie odbiora za tym razem - poprawisz - odbiora Chyba jeszcze kar za nieszczelne szambo na etapie odbioru nie wala - ale pozniej w trakcie uzytkowania - moze sie tak zdarzyc - wiec uwazaj - jesli nie na srodowisko to na swoj portfel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 19.08.2004 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 To skandal, a tym większy że niby wiesz co to ochrona środowiska, a zastanowiłeś/aś się dlaczego woda jest niezdatna do picia - m.in. przez taki sposób myślenia. Nie biorę wody ze studni to niech się leje z mojego szamba, kurcze no nie ludzie, stać na chałupę a będziesz na szambie oszczędzał, smutnoAmber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał Storm 19.08.2004 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Bez komentarza. Przeczytałem dokładnie kilka razy i wnioski wyciągnięte. To niemal tak żałosne jak orły janasa w meczu z Danią. Orły Janasa i Wprus RED CARD. (O siatkarzach nawet nie wspomnę) Po co ci szambo, puść rurę prosto w rzekę albo w pole i już. Może nie skontrolują. Tobie to na pewno nie zaszkodzi bo masz z wodociągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.08.2004 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Rafal - dobry pomysl - po co w pole - nie lepiej prosto z kibelka rura na zewnatrz i na glebe - dzieci beda mialy sie w czym taplac i zapaszek swojski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 19.08.2004 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Pod siebie! Pod siebie! Dość tej hipokryzji i drobnomieszczaństwa.Robić instalację na pokaz, dla Pana kontrolanta? A fuj!Przecież są wzorce do naśladowania, coćby taki Wersal:kominki, kotary i inne zakamarki świetnie się nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbapis 19.08.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 No i wprowadzić modę na długie koszule wpuszczane w spodnie. I mamy oszczędność na papierze toaletowym - wystarczy odpowiednio podwinąć koszulę.I majtek nie trzeba nosić. A koszulę do pralni i problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 19.08.2004 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 moze prosto do studni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 19.08.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 moze prosto do studni ale to też, jak powiadają, musi być "studnia bez dna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts