WOGUSIA 19.08.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Drzwi drewniane firmy KUREK (nie były tanie) kupiłam w 2001r, ale po pół roku użytkowania złożyłam pierwszą reklamację na nie. Zaczęły rozchodzić się złączenia. Przyjechali Panowie z firmy i pokleili to. Właściciel powiedział, że jeżeli nadal to będzie się robić, to drzwi zostaną wymienione. Po roku od zakupu zgłosiłam producentowi, że drzwi nadal się rozchodzą, ale w tym momencie, dowiedziałam się, że to mój problem i jeżeli chcę to mogą je naprawić, ale za opłatą, to minęła roczna gwarancja.Niestety w chwili obecnej drzwi zaczynają pęcznieć. i powstrają na powierzchni wybrzuszenia, które pękają. Drzwi są zewnętrzne, znajdują się pod zadaszeniem. Producent raczej nie będzie chętny do wymiany, czy naprawy na jego koszt.Co zrobić w tej sytaucji? Złożyć sprawę do sądu?Będę wdzięczna za wszelką pomoc. pozdrawiamGusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 19.08.2004 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Myślę że powinnaś zacząć od odwiedzenia Federacji Konsumentów, w każdym większym mieście znajduje się taka instytucja. Wiem że pomagają za przysłowiowe "co łaska". Sama korzystałam z ich pomocy już kilka razy i uważam że są skuteczni. A tak poza tym wysłałam Tobie coś na priv. POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.08.2004 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Te wybrzuszenia to raczej traktować należy jako wada ukryta. Też wysyłam do Federacji maja naprawdę duże doświadczenie: http://www.federacja-konsumentow.org.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOGUSIA 20.08.2004 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 dziękuję Wam za podpowiedzi. Będę działać, choćby dla zasady i postaszenia gościa. Miałam tą "przyjemność" rozmawiać z właścicielem firmy KUREK (http://www.kurek.com.pl), niestety okazał się chamem, wyobaźcie sobie: KRZYCZAŁ PO MNIE!!! ale nie byłam mu dłużna i powiedziałąm co myślę o takich burakach jak on. hasła typu :"pana fima jest nierzetelna", "oszukał mnie Pan: drzwi miały być wymienione" na Pana nie działały. Na razie tyle. O efektach będę informować.pozdawiamGusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert 08.10.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Są jakieś efekty? Albert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts