Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

reklamacja na drzwi - POMOCY!!!!!

WOGUSIA

Recommended Posts

Drzwi drewniane firmy KUREK (nie były tanie) kupiłam w 2001r, ale po pół roku użytkowania złożyłam pierwszą reklamację na nie. Zaczęły rozchodzić się złączenia. Przyjechali Panowie z firmy i pokleili to. Właściciel powiedział, że jeżeli nadal to będzie się robić, to drzwi zostaną wymienione.

Po roku od zakupu zgłosiłam producentowi, że drzwi nadal się rozchodzą, ale w tym momencie, dowiedziałam się, że to mój problem i jeżeli chcę to mogą je naprawić, ale za opłatą, to minęła roczna gwarancja.

Niestety w chwili obecnej drzwi zaczynają pęcznieć. i powstrają na powierzchni wybrzuszenia, które pękają. Drzwi są zewnętrzne, znajdują się pod zadaszeniem.

Producent raczej nie będzie chętny do wymiany, czy naprawy na jego koszt.

Co zrobić w tej sytaucji? Złożyć sprawę do sądu?

Będę wdzięczna za wszelką pomoc.

pozdrawiam

Gusia

Myślę że powinnaś zacząć od odwiedzenia Federacji Konsumentów, w każdym większym mieście znajduje się taka instytucja. Wiem że pomagają za przysłowiowe "co łaska". Sama korzystałam z ich pomocy już kilka razy i uważam że są skuteczni. A tak poza tym wysłałam Tobie coś na priv.

POWODZENIA

dziękuję Wam za podpowiedzi. Będę działać, choćby dla zasady i postaszenia gościa. Miałam tą "przyjemność" rozmawiać z właścicielem firmy KUREK (http://www.kurek.com.pl), niestety okazał się chamem, wyobaźcie sobie: KRZYCZAŁ PO MNIE!!! ale nie byłam mu dłużna i powiedziałąm co myślę o takich burakach jak on. hasła typu :"pana fima jest nierzetelna", "oszukał mnie Pan: drzwi miały być wymienione" na Pana nie działały.

Na razie tyle. O efektach będę informować.

pozdawiam

Gusia

• 1 month później...