robert_z 19.08.2004 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Planuję ropocząć budowę na dniach i szukam obecnie jakiejś rozsądnej "brygady" za rozsądną cenę. Ile płaciliście za wykonanie (robocizna) stanu surowego otwartego? Mój domek ma mieć 120 m2 plus garaż. Pozdrawiamrobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzisiek77 19.08.2004 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Zbyt ogólne pytanie, co jest wliczane w ramach stanu surowego. Cena moze miec rospientość od 56000do 30000pl zastan od fundamentu po dach, plus drobne prace związane z nadmiarem obowiazków Inwestora.Pozdrawiam Zdzisiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_z 20.08.2004 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Uściślając, zakres robót to: wykonanie fundamentów, parter z poddaszem użytkowym plus położenie konstrukcji dachu. Kwota 30000-50000 to trochę dużo, zastanawiam się czy uda się znaleźć kogoś w granicach do 20000, czy to nadmiar optymizmu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_z 28.08.2004 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 Ponawiam zapytanie, sprawa aktualna gdyż mam pozwolenia w ręce i zaczynam poszukiwania ekip. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winner 30.08.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 W Bialymstoku placilem 27tys za 150mkw, stan surowy z wiezba, scianami dzialowymi, schodami, tarasem, mur gruby 44cm gotowy pod tynk bez ocielpenia. Cena jednak zawsze zalezy o zakresu robot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_z 04.09.2004 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 dzięki za informację winner, choć to troszkę dużo jak na moje oczekiwania. Szukam raczej ekipy w granicach do 20000 i mam nadzieję, że znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 04.09.2004 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Ja płacę 25 tys bez więźby za ok 160 m2 użytkowej + garaż i pomieszczenie gospodarcze za garażem ( w sumie 28m2) + ok 80 m2 piwnicy. Ściana 3W z wełną w środku, a i w tej cenie ok. 3tys cegieł klinkierowych (cokół + kominy) i muszę przyznać że klinkier położony b. ładnie, nawet się niespodziewałem. A i + 750 zł za chudziak. w całej piwnicy garażu i pomieszczeniu gospodarczym (no tu to musieli trochę pomachać łopatami). Wykop oczywiście w cenie.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faraon76 05.09.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 My płaciliśmy ok 25 tys za stan surowy bez więźby (piwnica, parter ,garaż, poddasze użytkowe) 280 m2 i też robiliśmy niezły wywiad. Podobno jak majstrowie nie mają roboty to trochę zchodzą z ceny.Ale 20 tys za stan surowy z więźbą? Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winner 06.09.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Na pewno znajdziesz za 20 z wiezba tylko oby dom nie wygladal jak u sasiadow ktorzy wzieli najtanszych wykonawcow bez wzgledu na jakosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_z 09.09.2004 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 faraon76, mam jednak nadzieję, że uda mi się znaleść akąś ekipę do 20tyś - nadzieja poparta przeglądaniem postów dotyczących kosztów robocizny z innych regionów. No i mam nadzieję, że mi jednak nie skiepszczą roboty.Na dzień dzisiejszy ciągle poszukuję... pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 11.09.2004 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2004 Robert myślę że ci się to uda tylko musisz przejechać wszystkie osiedla i pytać, jeszcze raz jeździć i pytać.pzdr i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_z 13.09.2004 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Medyk, wielki dzięki za słowa otuchy!!!!Jestem dobrej myśli i szukam i szukam i ...W najgorszym wypadku zacznę na wiosnę, choć w tym roku liczę po cichu (aby nie zapeszyć) że ściany fundamentów postawię. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faraon76 21.09.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 To znowu Faraon76, jak tam poszukiwania?Możesz do nas wpadać, służymy radą.Może za 20 tys chwycisz ekipę zimą jak mają przestoje, bo nie licz na wiosnę.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_z 21.09.2004 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Mogę rzec iż poszukiwania w toku. Ostatnio kolega wspomniał o ekipie gdzieś spod Augustowa, która jego znajomym postawiła stan surowy coś za ok. 12tyś! (i tylko nie znam zbyt wielu szczegółów dotyczących budynku) - to dopiero brzmi, choć na pewno trzeba przy pewnych ofertachj zachować podwójną ostrożność, aby nie przedobrzyć.A z gorszych wieści, to niestety sporo zaczyna wskazywać na to, że chyba jednak z budową ruszę na wiosnę, choć to w świtle dalszych poszukiwań (też to co wspomniałeś o potencjalnych możliwych lepszych warunkach do negocjacji zimą) może nie będzie takie złe.Faraon76, dzięki za zaproszenie i gotowość doradzenia w przyszłości - w razie konieczności chętnie skorzystam, wcześniej anonsując się mejlem oczywiście.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faraon76 22.09.2004 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 To nie jest ciekawe to jest arcyciekawe. Nie wiem dlaczego staram Ci coś wytłumaczyć i nie posądzaj mnie o złośliwość, ale znajomi którzy opowiadają takie rzeczy należą do tego typu ludzi, którzy zawsze wszystko mają najlepiej i najtaniej (co nie pokrywa się z prawdą). Biorąc pod uwagę, że stan surowy z więźbą to optymistyczny scenariusz 3 m-ce przy ekipie pięcio osobowej, a wtedy roboczodniówka jednej osoby to ok 30 PLN . A znając stawki to pomocnik ma ok 50PLN nie mówiąc o majstrach, bo robota na budowie to nie jest za lekka. Sam sobie odpowiedz czy ktoś się podejmie nawet jeżeli jest spod Augustowa (co to ma do rzeczy?) i czy miałbyś sumienie tyle zapłacić, nawet gdybyś znalazł. Nasza budowa jest przy ulicy Dziesięciny 34, możesz zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_z 22.09.2004 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 I całkowicie się z Tobą zgadzam. Tak jak mówiłem chciałbym się zmieścić w 20tyś, i nawet znajdując ekipę postaram się najpierw sprawdzić co i jak już zrobili (lepiej zacząć troskzę później i ciut drożej aby nie poprawiać za jakiś czas z inną ekipą - tak z kolei ma ostatnio mój kolega, który zmienił już dwie ekipy na przestrzeni 3 tygodni). Ale, jak to się mówi, kupił nie kupił, porozmawiać można choćby dla ogólnej orientacji co i jak. I raczej nie jestem z tych co to zawsze mają u siebie najlepiej (niezależnie od tego czy zrobione za olbrzymie czy wprost przeciwnie "psie" pieniądze) i wiedzą wszystko (i o wszystkim) najlepiej i jestem otwarty na wszelkie koleżeńskie rady (umysł trochę ścisły ale jednak otwarty ) pozdrawiam[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faraon76 23.09.2004 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Mogę dać namiar na moich chłopaków, tylko, że nie robią więźby, ponieważ twierdzą , że nie potrafią tego dobrze (a taka samokrytyka budowlańców to coś niebywałego). Natomiast facet od więźby to "pewniak" z Czarnej Białostockiej a pozatym uczciwy człowiek, co również jest rzadkością.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romario 23.09.2004 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Mogę dać namiar na moich chłopaków, tylko, że nie robią więźby, ponieważ twierdzą , że nie potrafią tego dobrze (a taka samokrytyka budowlańców to coś niebywałego). Natomiast facet od więźby to "pewniak" z Czarnej Białostockiej a pozatym uczciwy człowiek, co również jest rzadkością. Pozdrowienia Hej! Witam. Zainteresowała mnie informacja o pewniaku od więźby z Czarnej Białostockiej - jak jest to możliwe to proszę o kontakt z tym specem. Najlepiej na priva. Pozdrawiam budujących w Białymstoku i okolicach.[/url][/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_z 24.09.2004 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Z góry wielki dzięki za namiary, zaróno na budowlańców jak i na speca od więźby.Jeśli możesz to podeśli mi namiary na prova a jak nie to na forum.Spróbuję z nimi się skontaktować i nieomieszkam dać znać o końcowym rezultacie. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_z 29.09.2004 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Hej Faraon76, ciągle czekam na namiar na ekipy. Chyba że już mają zaklepaną wiosnę i dlatego nie podajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts