Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za robociznę w okolicach Białegostoku

robert_z

Recommended Posts

• 2 weeks później...

Ja płacę 25 tys bez więźby za ok 160 m2 użytkowej + garaż i pomieszczenie gospodarcze za garażem ( w sumie 28m2) + ok 80 m2 piwnicy. Ściana 3W z wełną w środku, a i w tej cenie ok. 3tys cegieł klinkierowych (cokół + kominy) i muszę przyznać że klinkier położony b. ładnie, nawet się niespodziewałem. A i + 750 zł za chudziak. w całej piwnicy garażu i pomieszczeniu gospodarczym (no tu to musieli trochę pomachać łopatami). Wykop oczywiście w cenie.

pzdr

Mogę rzec iż poszukiwania w toku. Ostatnio kolega wspomniał o ekipie gdzieś spod Augustowa, która jego znajomym postawiła stan surowy coś za ok. 12tyś! (i tylko nie znam zbyt wielu szczegółów dotyczących budynku) - to dopiero brzmi, choć na pewno trzeba przy pewnych ofertachj zachować podwójną ostrożność, aby nie przedobrzyć.

A z gorszych wieści, to niestety sporo zaczyna wskazywać na to, że chyba jednak z budową ruszę na wiosnę, choć to w świtle dalszych poszukiwań (też to co wspomniałeś o potencjalnych możliwych lepszych warunkach do negocjacji zimą) może nie będzie takie złe.

Faraon76, dzięki za zaproszenie i gotowość doradzenia w przyszłości - w razie konieczności chętnie skorzystam, wcześniej anonsując się mejlem oczywiście.

pozdrawiam

To nie jest ciekawe to jest arcyciekawe. Nie wiem dlaczego staram Ci coś wytłumaczyć i nie posądzaj mnie o złośliwość, ale znajomi którzy opowiadają takie rzeczy należą do tego typu ludzi, którzy zawsze wszystko mają najlepiej i najtaniej (co nie pokrywa się z prawdą). Biorąc pod uwagę, że stan surowy z więźbą to optymistyczny scenariusz 3 m-ce przy ekipie pięcio osobowej, a wtedy roboczodniówka jednej osoby to ok 30 PLN :( . A znając stawki to pomocnik ma ok 50PLN nie mówiąc o majstrach, bo robota na budowie to nie jest za lekka.

Sam sobie odpowiedz czy ktoś się podejmie nawet jeżeli jest spod Augustowa (co to ma do rzeczy?) i czy miałbyś sumienie tyle zapłacić, nawet gdybyś znalazł.

Nasza budowa jest przy ulicy Dziesięciny 34, możesz zajrzeć

I całkowicie się z Tobą zgadzam. Tak jak mówiłem chciałbym się zmieścić w 20tyś, i nawet znajdując ekipę postaram się najpierw sprawdzić co i jak już zrobili (lepiej zacząć troskzę później i ciut drożej aby nie poprawiać za jakiś czas z inną ekipą - tak z kolei ma ostatnio mój kolega, który zmienił już dwie ekipy na przestrzeni 3 tygodni). Ale, jak to się mówi, kupił nie kupił, porozmawiać można choćby dla ogólnej orientacji co i jak.

I raczej nie jestem z tych co to zawsze mają u siebie najlepiej (niezależnie od tego czy zrobione za olbrzymie czy wprost przeciwnie "psie" pieniądze) i wiedzą wszystko (i o wszystkim) najlepiej i jestem otwarty na wszelkie koleżeńskie rady (umysł trochę ścisły ale jednak otwarty :lol: )

pozdrawiam[/url]

Mogę dać namiar na moich chłopaków, tylko, że nie robią więźby, ponieważ twierdzą , że nie potrafią tego dobrze (a taka samokrytyka budowlańców to coś niebywałego). Natomiast facet od więźby to "pewniak" z Czarnej Białostockiej a pozatym uczciwy człowiek, co również jest rzadkością.

Pozdrowienia

Mogę dać namiar na moich chłopaków, tylko, że nie robią więźby, ponieważ twierdzą , że nie potrafią tego dobrze (a taka samokrytyka budowlańców to coś niebywałego). Natomiast facet od więźby to "pewniak" z Czarnej Białostockiej a pozatym uczciwy człowiek, co również jest rzadkością.

Pozdrowienia

Hej! Witam.

Zainteresowała mnie informacja o pewniaku od więźby z Czarnej Białostockiej - jak jest to możliwe to proszę o kontakt z tym specem.

Najlepiej na priva.

Pozdrawiam budujących w Białymstoku i okolicach.[/url]

[/code]