mirek_gdynia 29.09.2004 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Z pełną świadomością wybrałem na kredytodawcę PKO BP. Mając u nich przez kilka lat rachunek wiedziałem że muszę się spodziewać serwisu jak z epoki socjalizmu, ale fakt że nie trzeba się wykazywać fakturami przeważył nad wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasya 26.10.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Splacilam wlasnie kredyt mieszkaniowy i mam zamiar zaczac budowe czy ktos sie orientuje czy mozna wziac kredyt na zakup dzialki i budowe stanu surowego a wykonczyc ze sprzedazy mieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agasta 26.10.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Splacilam wlasnie kredyt mieszkaniowy i mam zamiar zaczac budowe czy ktos sie orientuje czy mozna wziac kredyt na zakup dzialki i budowe stanu surowego a wykonczyc ze sprzedazy mieszkania? Witaj, naturalnie, że jest możliwość łączonych celów kredytowania. Bierzesz kredyt na zakup działki i budowę domu , lecz musisz liczyć się z tym, że bank będzie wymagał min. 20 % wkładu włąsnego. Prawdopodobnie powinno wystarczyć Twoje pisemne oświadczenie, że zamierzasz sprzedać mieszkanie i wykorzystać do budowy środki ze sprzedaży - wszystko zależy w jakim czasie zamierzasz wybudować dom. Zazwyczaj masz na zakończenie budowy 2 - 3 lata. Wszystko jest do zrobienia- jeżeli ma logiczną spójność. Pozdrawiam serdecznie, Agas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 26.10.2004 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Widzę jednak przewagę plusów tego siermiężnego w obsłudze w naszym odczuciu banku (ostatecznie da się przeżyć). Merytorycznie natomiast zasługuje na pochwały. Kredyt spłacam od roku. NIE WIDZĘ NA RAZIE NIEPRZYJEMNYCH PUŁAPEK.Jedno wiem- nie wszystko złoto,co się świeci. Inne, te nowocześniejsze banki, tylko na pozór były przyjazne w umowie. (np. multibank) A tak apropos, jakie macie aktualne oprocentowanie w PKO BP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 26.10.2004 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 1,5 % wyższe niż w chwili podpisywania umowy Ale kredyt pola mimo 6% - nie podobał mi się w innych kwestiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kksia 27.10.2004 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Mnie właśnie podnieśli do 8,88%, a zaczynałam 1,4 roku temu od 6,17 czy coś koło tego. Ale marżę mam stałą, więc to skutek podwyżek WIBOR-u.Mój kredyt jest drogi, bo brałam 100%, bez wkładu własnego.A jak u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenka 28.10.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Mnie właśnie podnieśli do 8,88%, a zaczynałam 1,4 roku temu od 6,17 czy coś koło tego. Ale marżę mam stałą, więc to skutek podwyżek WIBOR-u. Mój kredyt jest drogi, bo brałam 100%, bez wkładu własnego. A jak u Was? to złodzieje !!!! hi hi hi jak wszystkie banki ja miałam 70% udziału własnego i teraz mam oprocentowanie niewiele mniejsze od twojego bo 8,08% !!!! ale marża nie była wysoka bo 1%.... tak to jest z tymi bankami.... a i troche sie inspektor ociaga z przybyciem na budowę .... przez tydzień nie znalazł czasu.... dziś bedę dzwonić z awanturą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinBialezyn 09.11.2004 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Witam! Czy biorąc kredyt w PKO robiliście kosztorys sami, czy zostaliście zobligowani do przygotowania go przez osobę z uprawnieniami.Ile kosztuje przygotowanie takiego kosztorysu na potrzeby kredytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi102 09.11.2004 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Dla mnie kosztorys przygotować musiał kierownik budowy. Dałem za to 200 pln. Witam! Czy biorąc kredyt w PKO robiliście kosztorys sami, czy zostaliście zobligowani do przygotowania go przez osobę z uprawnieniami. Ile kosztuje przygotowanie takiego kosztorysu na potrzeby kredytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi102 09.11.2004 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Dla mnie kosztorys przygotować musiał kierownik budowy. Dałem za to 200 pln. Witam! Czy biorąc kredyt w PKO robiliście kosztorys sami, czy zostaliście zobligowani do przygotowania go przez osobę z uprawnieniami. Ile kosztuje przygotowanie takiego kosztorysu na potrzeby kredytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 09.11.2004 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Mam w PKO SA. narazie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 10.11.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Mam kredyt w PKO BP, ale bralem go w 2002 roku. Nie wiem, moze teraz cos sie pozmienialo, ale u mnie nie bylo zadnych problemow, transze na czas, nic nie kombinowali i dalej jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 10.11.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Marcin u nas wystarczył kosztorys zrobiony przez nas, im było obojętnie , byle był realny bo to i tak weryfikował ich inspektor. Też mamy w PKO BP - jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 10.11.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Mam kredyt w PKO-BP nie miałem żadnych problemów.W jednej transzy brałem 65 tys.Kosztorys nic mnie nie kosztowal,zrobił mi inspektor odręcznie za darmo.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperado 10.11.2004 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Witam wszystkich forumowiczów majacych kredyt w banku pko bp.Mam kredyt w złotówkach - rata kapitałowa 350zł odsetki 300 zł razem rata miesieczna 650 zł. Wpłaciłem ratę incydentalną w wysokości 20% kredytu. Zdziwiłem sie bardzo gdy dostałem harmonogram spłat na nastepne 3 miesiące, kredyt pomniejszony o wpłatę incydentalną - rata kapitałowa 390 zł odsetki 320 razem 710 zł rata miesięczna. Dzwonię do oddziału pko bp i przedstawiam całą sytuację a Pani na to, że wszystko jest ok. i czego czepiam się o 100zł - przecież szybciej spłacę kredyt ( ale czas spłaty kredytu nie uległ zmianie !!! ). Po 2 tygodniach ,,marudzenia'' Pani wysłała mi nowy harmonogram i co - rata kapitałowa 350 zł odsetki 290 zł - razem 640 zł. Same oszczędności !!!Wizyta u dyrektora oddziału nic nie daje - błąd systemu zle wlicza wpłatę incydentalna i muszę czekać cierpliwie na wyjaśnienie sprawy. A raty miesięczne płyną i płyną.Ręce opadają - ale jestem młody i cierpliwy mam jeszcze prawie 18 lat na spłatę kredytu - i chyba do tego czasu zdążą z wyjasnieniem tej sprawy?Pilnujcie swych pieniędzy nawet jeśli jest to bank !!!!!!!!!!!! PozdrawiamDesperat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 11.11.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2004 zdążą, zdążą nie martw się - Twoje pieniądze nie zginą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 11.11.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2004 desperado,to jest twoja kasa i ja bym nie czekała - jak rozumiem chodzi o to że po wpłacie chciałeś zmniejszyć ratę a nie długość okresu kredytowania.Jeśli rata nie jest OK - to znaczy że OKO pobiera w niewłaściwej kolejności i kapitał i odsetki - ja bym to reklamowała bo z każdym miesiącem pobierają niewłaściwą kwotę. Pisz do prezesa banku lub gdzieś do centrali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 11.11.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2004 Pisz do prezesa banku lub gdzieś do centrali. hihii - i prezes przeksięguje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 11.11.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2004 Ja z obsługi w PKO BP jestem generalnie bardzo zadowolony. Aczkolwiek trzeba mieć świadomość, że b. dużo zależy od obsługi i zwyczajów w lokalnym oddziale. U mnie nie było żadnych kłopotów ani z wypłatą transz, ani z uznawaniem towarów na które miałem tylko faktury, ani z obsługą w oddziale. Dlatego polecam ten bank. Niezłe warunki ma też Multibank oraz GE Bank Mieszkaniowy, można zawsze porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 11.11.2004 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2004 Przeczytajcie, jeśli lubicie horrory: Mam kredyt w PKO BP. Większość kredytu wykorzystałam, miałam na koncie jakieś resztki i trochę własnych oszczędności. Po powrocie z urlopu umówiona byłam z fachowcem od schodów. Po wykonaniu pracy poszłam do banku, żeby wypałcić dla niego 4000 zł. Pani przy kasie zamiast dać mi te pieniądze, dała mi wydruk, z którego wynikało, że nie dość, że nie mam ani grosza, to jeszcze jest debet - 10 000 zł. Powiedziała, że nic nie wie i odesłała do innego okienka - zanim tam doszłam, mało nie dostałam zawału - uznałam, że pewnie zgubiłam kartę i ktoś zdążył oczyścić mi konto! Na szczęście z symboli wyczytałam, że była to spłata kredytu. Ulżyło mi, że chociaż nie mam czym zapłacić za schody, to przynajmniej mam spłaconą część kredytu. I co się okazało? Błąd systemu - sam sobie potrącił. Oczywiście odstałam w banku pół godziny, zanim przeksięgowali wszystko jak należy i dali mi moje 4000. Zgadnijcie, czy ktoś powiedział mi PRZEPRASZAM ? Konto przenisłam już do innego banku, ale kredyt jest tu jednak korzystniejszy.Ulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts