lolo18 21.07.2002 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2002 Na nowym osiedlu (kolo rzeszowa)robi furore piec na miał GR-50 firmy"budkot" z Pleszewa http://www.budkot.com.pl/generator.html .krążą pogłoski że wydajny,tani w eksploatacji,i jednym zasypaniem potrafi grzać 20-24 godziny. dodatkowo zakład ma ISO 9001 .Mam pytanie - czy ktos ma zamontowany.taki piec?? czy te pogłoski są prawdziwe?? czy wogóle piece na miał sa tanie w eksploatacji?? czy ufac reklamówkom producenta?? czy lepiej kupic tańszy piec tego typu u rzemieślnika?? czy czas pracy dobowej to prawda czy naciąganie?? czy ISO jest na piec czy na blachy uzyte do wykonania go?? prosze o wszelkie informacje . mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 21.07.2002 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2002 Sam nie mam, i nie będę mieć takiego kotła. Kupił go mój kolega (też budowlaniec), starannie liczący koszty. Potwierdza rewelacje na temat kotła - zasypy raz na dzień (bądź rzadziej, zależnie od temperatury zewn.), automatyka. Koszty miesięczne na poziomie 1/3 kosztów ogrzewania gazowego w dobrze ocieplonym domu. Jedyny minus - miał węglowy. Jeśli są warunki do przechowywania i usuwania popiołu - to chyba jest dobre rozwiązanie.Na ISO nie patrz. To pic, być może certyfikowali gospodarkę spinaczami w sekretariacie....Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buber 22.07.2002 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Piec miałowy jest bardzo wygobny ładuje się go nawet nie codziennie ja u siebie ładuje go raz na trzy dni a w lecie (ogrzewa ciepłą wodę) trzyma ogień nawet półtorej tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts