Ew-ka 10.11.2004 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Droga Redakcjo Muratora - czy moje koleżanki z Forum - doczekaja sie odpowiedzi?????? http://m.onet.pl/_m/d688304d6813571374838517b7f36959,5,12.jpg Torcik dla zapracowanej Redakcji Może pomoże ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 08.12.2004 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Nie wiem Ewcia co pomoże.I tak się zastanawiam jaki jest sens istnienia tego działu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 08.12.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Nie wiem Ewcia co pomoże. I tak się zastanawiam jaki jest sens istnienia tego działu.. bez pół litra............. najbliższa okazja w marcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 09.12.2004 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 A może jakas prowokacja by pomogła?Jakby tu sprowokować Redakcję szanowną.....a może..Redakcja nie odpowiada, bo sama nie ma zielonego pojęcia jak wykonać oblicówkę na ścianie JW!!!!Oj, wstyd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 09.12.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Agnes jesteś szczera, aż do bólu, w Redakcji przeważaja marketingowcy , a wstydu chyba nie mają i boją się wyjść na dudków PS. Zielonym do góry Redakcjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.12.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Dawno nie zaglądałam do tego wątku a tu proszę co się porobiło Może teraz Radakcja coś napisze. Przecież to nie musi być w Muratorze - można odpisać w tym wątku (będzie szybciej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 14.01.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 cos nie bedzie chyba odpowiedzi ze strony Redakcji.. oj brzydko Redakcjo, brzydko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 14.01.2005 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 To posłuchajcie ludkowie co mi Modi powiedział (dobrze jednak że to forum mamy) 0. ścianę obrzutką z tynku potraktować 1. nabić łaty 6/4 co 60 cm 2. wiatroizolacja na łaty potem deski się nabija (jeśli na zacisk będą to ma być luz) 3. Na gorze zrobić trza okap z deski a na dole blachę z kapinosem 4. Najważniejsze to dobra impregnacja. Modi polecił mi coś o strasznej nazwie TIKKURILLA. A tu możecie sobie o tym ustrojstwie poczytać: http://www.tikkurila.pl/, a tu o produktach do drewna: http://www.tikkurila.pl/paints/produkty/drewno.htm. Pozdrowienia dla wszystkich i wielkie dzięki dla Modulora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 17.01.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Agnes - dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.04.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 dopiero teraz tu trafiłam....bo dopiero teraz myślę o oblicówce ....czyli co? artykułu nie było?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.04.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 dopiero teraz tu trafiłam....bo dopiero teraz myślę o oblicówce ....czyli co? artykułu nie było?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 26.04.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Ano nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.04.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Ano nie było a to przykre Maluszku - a Wy zrobiliście już tę oblicówkę? Tak czytam tutaj i jeszcze jakiś jeden wątek znalazłam i wszędzie jest o wełnie....a ja mam BK jednowarstwowy wiec myślę żeby tylko te dechy nabić...a tu jakas folia ma jeszcze być ....zamotałam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 26.04.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Redakcjo szanowna, napiszę tak: Mam żal do Redakcji sznownej. Jest to dział zatytułowany "Napiszcie w M". Myślałam, że po wyłuszczeniu swojego problemu znajdę tutaj jakąkolwiek reakcję, np: napiszemy w nr...., nie napiszemy, ponieważ.... Powiem Wam co mi mistrz w baaaardzo krótkiej rozmowie powiedział (ma jeszcze troszkę nad tym pomyśleć). Powiedział, że możnaby z zewnątrz bloczki pociągnąć klejem, następnie dać ruszt o gr ok 6 cm, między ruszt wełnę 5-6 cm, na to wiatroizolację i deski. Zastanawiam się na tą wełną. Przeca to ściana jednowarstwowa. Nie to żebym skąpiła na wełnę, wręcz przeciwnie, chętnie sobie docieplę ściany poddasza, no ale sama już nie wiem. Wie ktoś? Aga toć mur ma być tam cińszy tak coby oblicówka drewniana wystawała gustownie a nie rąbała po oczyskach i stund ta wełna coby mostka mu nie robić ... terminologicznego napisz jak wyjszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 26.04.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 To posłuchajcie ludkowie co mi Modi powiedział (dobrze jednak że to forum mamy) 0. ścianę obrzutką z tynku potraktować 1. nabić łaty 6/4 co 60 cm 2. wiatroizolacja na łaty potem deski się nabija (jeśli na zacisk będą to ma być luz) 3. Na gorze zrobić trza okap z deski a na dole blachę z kapinosem 4. Najważniejsze to dobra impregnacja. Modi polecił mi coś o strasznej nazwie TIKKURILLA. A tu możecie sobie o tym ustrojstwie poczytać: http://www.tikkurila.pl/, a tu o produktach do drewna: http://www.tikkurila.pl/paints/produkty/drewno.htm. Pozdrowienia dla wszystkich i wielkie dzięki dla Modulora od góry jak pod dach podejdzie to nie trza ... na łoknach jest zabawa aga powklejaj foty jak wyjszła ... i chyba jedziesz z sosenki heblowanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 26.04.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 To posłuchajcie ludkowie co mi Modi powiedział (dobrze jednak że to forum mamy) 0. ścianę obrzutką z tynku potraktować 1. nabić łaty 6/4 co 60 cm 2. wiatroizolacja na łaty potem deski się nabija (jeśli na zacisk będą to ma być luz) 3. Na gorze zrobić trza okap z deski a na dole blachę z kapinosem 4. Najważniejsze to dobra impregnacja. Modi polecił mi coś o strasznej nazwie TIKKURILLA. A tu możecie sobie o tym ustrojstwie poczytać: http://www.tikkurila.pl/, a tu o produktach do drewna: http://www.tikkurila.pl/paints/produkty/drewno.htm. Pozdrowienia dla wszystkich i wielkie dzięki dla Modulora od góry jak pod dach podejdzie to nie trza ... na łoknach jest zabawa aga powklejaj foty jak wyjszła ... i chyba jedziesz z sosenki heblowanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 27.04.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Ano nie było a to przykre Maluszku - a Wy zrobiliście już tę oblicówkę? Tak czytam tutaj i jeszcze jakiś jeden wątek znalazłam i wszędzie jest o wełnie....a ja mam BK jednowarstwowy wiec myślę żeby tylko te dechy nabić...a tu jakas folia ma jeszcze być ....zamotałam się Ivo - jeszcze nie Pewnie w przyszłym roku będziemy robić. Planowaliśmy zrobić tak jak Ty czyli dechy na ścianę i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.05.2005 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Aleś Modi namieszał. Oblicówka jeszcze nie wyszłą, bedzie wychodziła kole września. Ale i tak juz nie licza na artykuł w Muratorze Modi, to ma byc ta wełna na jednowarstwówce czy nie????? Maluszku, a ty zrobiłas już oblicówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 06.05.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Agnes - jeszcze nie Planujemy ją wykonać w przyszłym roku jak będą pieniążki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 13.05.2005 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 My byśmy chcieli w tym roku.. Modi, powiedz prosze, można bez tej wełny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts