Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam możliwość kupić od przedstawiciela Hormana brame garażową segmentową Hormana EcoStar 240/210, ocieplaną 2 cm,białą która to była używana przez rok czasu jako brama projekcyjna(wystawowa-pokazowa).Sprzedawca zapewnia mnie ze brama jest jak nowa,że pracowała wenątrz hali i otrzymam na nią normalną 10 letnią gwarancje.Cena bramy 1870 brutto!Czy warto za takie pienądzie kupić taką brame?Z montażem sprzeda mi za 2000 zł brutto.Chyba warto?Jak myślicie?
https://forum.murator.pl/topic/22104-brama-segmentowa-horman-240210-za-1870-z%C5%82-bruttoczy-warto/

Za tyle można kupić w zasadzie bramę uchylną. Cena wydaje mi się atrakcyjna. Wszystko zależy od stopnia zużycia bramy. Nie wiż w zapewnienia przedstawiciela, najlepiej poszukaj użytkownika takiej bramy, który będzie znał z własnego doświadczenia możliwe usterki takiej bramy lub pomoże znaleźć ci ukryte wady używanego produktu.

Decyzja jednak musi należć do Ciebie.

Jak za bramę z 2 cm panelem to owszem, niczego sobie. U mnie za bramę o wymiarze 2375x2125 ale z 4,5 cm panelem, zawiasami aluminiowymi i górną sekcją uchylną zapłaciłbyś ok.3000!!! - ale brama jest z górnej półki i też prod. niemieckiej!

Musisz oczywiście ją najpierw zobaczyć i stwierdzić, czy po renowacji lakier nie odpryskuje, a jeżeli nie była malowana to jak jest porysowana, czy zawiasy są ok., jak zdarte są rolki prowadzące, bo hormann ma zwykłe, w jakim stanie są szyny prowadzące, czy uszczelki nie są sparciałe itd?

Jeżeli jest ok, to bierz - opyla się!!!