Ivonesca 30.07.2002 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 dzieki EM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola 30.07.2002 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Ivonesca - to ja pytałam - jestem tu zalogowana tak długo i jakiś czas mnie nie było, że zapomniałam hasła. O to mi chodziło, czy wybrałaś raty równe czy malejące. Widze jednak, że na to nie ma się wpływu - i swoją drogą tego nie rozumiem - dlaczego nie mogę sama o tym zdecydować.Czyli zdecydowano za ciebie, tak? Ja w piątek składam dokumenty - dlatego pytam.pozdrawiam Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 30.07.2002 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 On 2002-07-30 15:50, karola wrote: Ivonesca - to ja pytałam - jestem tu zalogowana tak długo i jakiś czas mnie nie było, że zapomniałam hasła. O to mi chodziło, czy wybrałaś raty równe czy malejące. Widze jednak, że na to nie ma się wpływu - i swoją drogą tego nie rozumiem - dlaczego nie mogę sama o tym zdecydować. Czyli zdecydowano za ciebie, tak? Ja w piątek składam dokumenty - dlatego pytam. pozdrawiam Karolina Karola, zajrzyj np. na stronę http://www.biznespartner.pl/jsp/narzedzia/dokument.jsp?id=58135 (są też inne - ta jest pierwsza z brzegu, która pokazuje sumę wpłaconych odsetek) i zobacz jaka jest różnica między sumą odsetek w wariancie rat równych i malejących. Ivonesca traci na ratach równych ponad 8000 zł. Trzeba się zastanowić, czy w innym banku mimo trochę wyższego procentu a za to z możliwością rat malejących - nie zapłaci się mniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 31.07.2002 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2002 kurcze, wyglada na to ze musze jednak powaznie powalczyc o te raty malejace.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 31.07.2002 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2002 Ivonesca, powalcz, powalcz - co masz do stracenia? Ale myślę, że taki będzie warunek udzielenia kredytu - tylko raty równe. Tak się właśnie zastanawiałem jak to możliwe, żeby taki tani kredyt był... No i już wychodzi szydło z wora... Obym się mylił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 31.07.2002 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2002 Ja mam kredyt 110 000 zł na 15 lat w BZ WBK http://www.bzwbk.pl w CHF. Oprocentowanie 4,19. Dostałam go praktycznie mając tylko fundamenty i forsę utopioną w porothermie. Składałam wniosek w maju, kiedy była jeszcze promocja i za przyznanie kredytu było 0,75% prowizji. Sam kredyt dostałam w lipcu, trochę to trwało, donosiłam wycenę stanu aktualnego i odtworzeniowego (rzeczoznawca 800 zł), oraz trochę mi brakowało wkładu własnego, ale w związku z tym, że mam do sprzedania mieszkanie – było to do przeskoczenia, potem jeszcze numer z lokatą, którą też musiałam mieć jako wkład własny. Mam teraz konto, które mogę przez 24h podglądać w internecie – jak z niego pieniądze uciekają. tzn. jak je budowa pochłania. Ogólnie jestem zadowolona. Trochę się wkurzałam, jak na niego czekałam, ale w końcu wyszło nam to na dobre, bo od maja do lipca CHF znacznie podrożał, tak, że wzięłam kredyt w najwyższym jak na razie jego notowaniu. Pozdrawiam Zielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 31.07.2002 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2002 Acha! Oczywiście raty malejące. I jest możliwość wcześniejszej spłaty kredytu. Kredyt wypłacany w transzach (ratach) przeze mnie ustalonych.Potrzebny był kosztorys i harmonogram robót i jeszcze sporo dokumentów, u mnie tym więcej, że prowadzę działalność gospodarczą i m.in. dlatego były jaja z tym wkładem własnym, bo nie mogę udowodnić stałych dochodów (wiadomo jak w biznesie raz na wozie raz pod wozem) zwłaszcza, że ten biznes to jedyne nasze źródło utrzymania.Acha, jakby ktoś był zainteresowany to mam zrobiony kosztorys w EXCELU z rozbiciem na transze i wkład własny - mogę przesłać mailem. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Zielona dnia 2002-07-31 13:11 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.07.2002 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2002 właśnie o harmonogram mialam usta otworzyć...bo to ja narazie czuję się zielona. Kto ma taki harmonogra mzrobić? Ja sama? Dodam, że budujemy bardzo gospodarczym systemem i nie mam żadnej firmy głownej, ktora mi buduje.Zielona - podeślij plisss:-) [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 01.08.2002 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2002 KarolaDaj znać czy wszystko da się odczytaćPozdrZielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.08.2002 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2002 Ślicznie to zrobiłaś, (i jak kolorowo - pewnie się podobało _ Dziekuję - Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola 01.08.2002 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2002 Spróbuję jeszcze raz - nie chcę pozostać anonimem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.08.2002 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2002 karola - jak tam wniosek, zlozylas. Ja dzisiaj donosze ostatnie brakujace dokumenty ...i czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.08.2002 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2002 Ivonesca - musimy chcyba się poznać...i ja dzis złozyłam, w poniedzialek jeszcze coś musze dofaksować.... Brrr.....tak myślę teraz -co ja czynie:-) Karola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.08.2002 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2002 Karola-nie mam nic przeciwko zapoznaniu. Pytlam sie dzisiaj kiedy bedzie cos wiadomo.Podobno do konca tygodnia. Maja zamieszanie bo wymiana dyrekcji i kogos tam jeszcze..tylko dlaczego ja mam na tym cierpiec. Gosciu ma sie postarac, bo jak sam sobie odpowiedzial, mozna przeciez rekalmowac obsluge banku....PozdrawiamIvonesca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.08.2002 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2002 Do Zielonej, czy ja też mogłbym otrzymać ten twój kosztorys?pozdrawiammaksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 05.08.2002 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2002 Ostatnio dostałam kredyt w PBK w CHF w ratach malejących. Kosztorys można zrobić samemu i dać do podpisu kierownikowi budowy. Tak nam powiedzieli w banku. Nasz cały zrobił kierownik. Harmonogram prac zrobiliśmy sami. Nie było z tym żadnych problemów. Rzeczoznawca zrobił wycenę za 700 zł. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Maluszek dnia 2002-08-05 14:38 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 06.08.2002 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2002 No to ja już też jestem na etapie bankowej papierologii i mam w związku z tym pytanka/prośby: 1. Czy również mogę dostać ten kolorowy kosztorys ?2. Czy bank wymagał kosztorys od "uprawnionego rzeczoznawcy" ?3. Z wdzięcznością przyjmę wszelkie rady dotyczące powyższego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.08.2002 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2002 w BPH nie wymagali kosztorysu dokladnego, nie musial tez byc zrobiony przez np kierownika budowy, ani przez niego podpisany. Mozna to bylo zrobic samemu. Co do harmonogramu prac to w moim oddziale wymagali tylko aby podac mniej wiecej termin zakonczenia prac, ale wiem ze w innym miescie chcieli harmonogram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi 07.08.2002 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2002 PLEASE!!!!!!!!!!Zielona może i mi prześlesz kosztorys. Własnie zaczynamy chodzić za kredytem i OGROMNIE coś takiego by się nam przydało.Agi, [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 08.08.2002 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2002 Za pół roku banki będą żądały od potencjalnych kredtobiorców kosztorysu zgodnego z "Zielonym" standardem ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts