dandez 31.10.2016 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Witam fachowiec wykonał mi rozprowadzenie ciepłego powietrza od kominka 3ma wylotami ( w ścianie), rzekomo zastosował trójnik (ten powinien mieć raczej 3 końce o tej samej średnicy, chyba, że czegoś nie wiem?)I mam tutaj problem bo dwa konce mają 125 mm (rura spiro) i do nich już bez problemu zainstalowałem anemostaty typowe 125mm.Jakkolwiek 3cie wyjście ma nietypową średnicę a dokładnie 118mm. Fachowiec rozłożył ręce i mówi, ,ze takiego anemostatu musze poszukać bo on założył trójnik taki jaki miał.I tutaj mam problem. Standardowe anemostaty wywiewne takie jak ten:http://www.venture.pl/_CMS/admin/img/user/Produkty/akk/akk3.png są w wymiarach albo 110mm albo 125mm, nie mogę znaleźć anemostatu z chociażby 120mm średnicą wejścia abym mógł go dokładnie w odpływ dopasować.Czy nie wiecie czy taki anemostat wywiewny o średnicy 118-120 mm mozna gdziekolwiek kupić?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 31.10.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 A czy przypadkiem nie jest to odejście nyplowe?Więc by zamontować anemostat potrzebujesz najpierw zamontować na nim mufę 125. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts