ckwadrat 25.07.2002 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 O płytkiej studni na czas budowy nie pomyślałem . Trudno, może jeszcze ją zrobię. Na razie zaraz leją mi fundamenty (za 3 godziny), więc muszę jeszcze szybko złapać straż, bo nie będę miał ich czy polewać. A ten 998 ciągle zajęty Docelowo (chyba w przyszłym sezonie) będzie oczywiście studnia głębinowa albo podciągnięcie wodociągu - koszty mniej więcej takie same (ok. 6 tys zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 25.07.2002 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Naprawdę, z własnego doświadczeniac polecam jak najszybsze wykonanie płytkiej studni. Wodę z niej wykorzystasz obecnie do budowy a w przyszłości do celów gospodarczych. Zrób to niezależnie od podłączenia do wodociągu. Będzie to woda "darmowa" i jeśli podłączysz do studni w przyszłości hydrofor (ok 350 zł) i układ zraszający to masz "pewny" w przyszłości piękny zielony trawnik nawet w największe upały.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 25.07.2002 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Zapłaciłam w Markach za 15 m studnię 900zł (60 zł m z materiałami). Z ziemi wystaje rurka do której przykręca się pompę. Jak na razie wystarcza. Na przyszłość zamierzamy zrobić studnię z prawdziwego zdarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 25.07.2002 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Jestem za studnią! woda darmowa przyda się do ogrodu i innych celów gospodarczych, a można ja także połaczyć z instalacja w domu (tylko trzeba jakieś dod.zabespieczenia). Słyszałem nawet, że można taką studnię zrobić za pomocą WUCO czyli wąż z wodą + ciśnienie 300 atm. Co Wy na to ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 25.07.2002 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Zachęciliście mnie. Temat płytkiej studni będę drążył w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts