Gość Konto usunięte_1* 02.11.2016 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Sciana jest oblozona kartongipsem w jednym miejscu wyciety kwadraat 20x20 cm2 kartongips ma 21 sciana za nim czyli z 5cm dalej 17 Wiec izloluje cos ten kartongips to nie ten karton izoluje ale raczej ten rodzaj pustki powietrznej za to odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachaxxx 02.11.2016 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Ok musze zerwac te kartongipsy i dac zwykly tynk zeby 100% ciepla szlo w sciane w innym pomieszczeniu mialem tez plyte na scianie tez na profilu imw jednym miejscu byla wilgoc po zerwaniu kg wszystko ok wiec ten kg chba nie jest tak do konca neutralny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 02.11.2016 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 KG nie ma tu nic do rzeczy, różnica temperatur wynika z tego, że po pierwsze jak zauważył kolega wyżej, masz pustkę powietrzną pomiędzy stelażem a ścianą ( swoją drogą mówiłeś, że chcesz kleić na placki), po drugie według mnie, twoje docieplenie styropianem jest albo źle zrobione albo bardzo cienkie.Wilgoć zaś, wynika albo ze złej wentylacji albo z jakiegoś przecieku wody. Płyty gipsowe nie mają nic wspólnego z żadnym wymienionym przez ciebie zjawiskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachaxxx 03.11.2016 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Ok to chcialem wiedziec, czy jest roznica miedzy KG a zwyklym tynkiem. Ocieplenie mam styro 10cm wentylacja grawitacyjna raczej wydajna, okna rozszczelnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 03.11.2016 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 zwykły tynk ci raczej niczego nie załatwi , ale jak byś się dalej upierał z tym tynkiem to jedynie tynk z perlitobetonu i warstwa co najmniej 5 cm na raz , perlit ma podobne właściwości co styropian ale lepiej oddycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachaxxx 03.11.2016 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 zwykły tynk ci raczej niczego nie załatwi , ale jak byś się dalej upierał z tym tynkiem to jedynie tynk z perlitobetonu i warstwa co najmniej 5 cm na raz , perlit ma podobne właściwości co styropian ale lepiej oddycha Ale czego nie załatwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent1983 17.11.2016 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 witam.mam do ocieplenia strop terive.ile dać cm styro ??albo ile się daję obecnie??poddasze będzie nie zamieszkałe ale chcę mieć tam ze 4 cm posadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts