ewelina_i_marek 02.10.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Tylko nie rozpędzaj się regipsami przed tynkami i wylewką, bo mogą się powypaczać lub nawet popękać. Gdyby się okazało, że będę ocieplał poddasze wsześniej, to pozostawię tylko folię na ociepleniu, a regipsy położę później. Na okna mamy czekać około 6 tygodni, dlatego od razu przyjmuję 8. Jak będzie 10 też się nic nie stanie, w końcu w tym roku Święta i tak będą jeszcze na starych śmieciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 03.10.2006 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 udało się dzisiaj tj. a.d. 3/10/2006 przyjechały okna i zostały zamontowane jutro poprawki + regulacja i stan surowy zamknięty ZALICZONY szkoda ze tylko my ciągniemy ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 04.10.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 No to czekamy na zdjęcia.Paprotkowiczów jest więcej - osobiście mamy kontakt jeszcze z dwoma - ale widocznie nie chcą się ujawniać. Szkoda tylko, że Ela z Gaworzyc nie chce podesłać parę zdjęć. Ona już finiszuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 04.10.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Kaczorek, ja mam do Ciebie wielgachną prośbę Wielką ogromną Czy możesz wrzucic fotki z wnętrza garażu oraz z pokoju na dole i z łazienki na górze ?? Byłabym wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 04.10.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 (edytowane) . Edytowane 18 Grudnia 2010 przez Magdala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 04.10.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 W takim wariancie w pokoju nad garażem można zrobić kręgielnię Chociaż ja wolałbym strzelnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 05.10.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Chcemy tam mieć w części sypialnię z łazienką a w części garderobę i składzik rzeczy różnych, których w tym domu właśnie brakuje. Choć strzelnica - dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 05.10.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 czesc brama 4500 z pełną automatyką (silnik ,2 piloty, sterowanie wew.itp ) i z montażem a tu kolejna nowówka mam juz drzwi wejściowe http://www.marcin.pinnex.pl/public_html/albums/DOM/drzwi.jpg Gerda cośtam .... Możesz coś bliżej o tych drzwiach, bo nie powiem ale b. ładne. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 05.10.2006 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 witam jak bede w domku to wkleje zdjęcia (okien i zrobie dla was te special edition) troche z doswiadczenia garaz mały-mały a ja go jeszcze zmniejszyłem male pom gospodarcze male małe nie ma gdzie pieca wsadzic mala lazienka na dole mała mała mala problem z drzwiami od sypialni nad salonem za niska scianka kolankowa (miedzy kominem a sc.kolankowa za nisko jest pozatym narazie ok co do drzwi to Gerda Barcelona cośtam... co do twojej adaptacji ciekawa jak to zrealizujecie bedziecie mieli 200 m 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elab6 06.10.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Zamówiłam włanie sesję fotograficznš jak będę mieć zdjęcia to spróbuję przesłać, żałuję że nie robilimy zdjęć przez kolejne etapy ale- może nie uwierzycie nie mam cyfrówki.U nas już malowanie i wykładanie podłóg.Często wchodzę na stronę i ledzę wasze linki. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 06.10.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 (edytowane) . Edytowane 18 Grudnia 2010 przez Magdala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 06.10.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 A ile ma to pom. gosp na dole? Kurcze, u nas dodatkowe kwiatki: ogrzewanie tylko eko ze wzledu na zapis w planie. Gaz i prąd za drogie, stanęło na drewnie Gdzieś musze wymyślic szopkę na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 10.10.2006 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 pomieszczenie gospodarcze jest bardzo male pod wzgledem pomieszczeń gospodarczych (tj.pralnia, kotłownia) paprotka wypada BARDZO cieniutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 10.10.2006 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 wklejam obiecane zdjęcia okien http://www.marcin.pinnex.pl/public_html/albums/DOM/IMG_4160%20kopia.jpghttp://www.marcin.pinnex.pl/public_html/albums/DOM/IMG_4159%20kopia.jpghttp://www.marcin.pinnex.pl/public_html/albums/DOM/IMG_4158%20kopia.jpghttp://www.marcin.pinnex.pl/public_html/albums/DOM/IMG_4161%20kopia.jpghttp://www.marcin.pinnex.pl/public_html/albums/DOM/IMG_4157%20kopia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 11.10.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Bardzo fajne okna, podoba mi się ich kolor. Z czego one? Czy nie będzie nietaktem, jeśli zapytam, jaki jest ich koszt na cały dom? Wiadomo, próbuję podejśc do kosztów.... A ja się ciagle upraszam o zdjątka wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 11.10.2006 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 plastik imitujący drewno 11k zdjecia z wew. niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 13.10.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Ja do naszej Paproty dopiero okna zamówiłem: PCV Vetrex, pięciokomorówki na Vece w kolorze złoty dąb i też 11k. A w czwartek wreszcie mają się zjawić cieśle, jego mać. Z oknami przyjedzie brama Hormann - 3,0 k i drzwi wejściowe - 1,9 k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 14.10.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 To jeszcze zapytam, czy macie może zrobione kosztorysy budowy z wykończeniem, czyli do etapu "bez mebli" ale z wykończonymi łazienkami podlogami, lampy itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 14.10.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Od pół roku, co miesiąc robię nowy kosztorys, a i tak wszystko się zmienia. Niestety na niekorzyść. Poza tym zależy jakie materiały masz na myśli: bk, ceramika, silka - jedno czy dwuwarstwowe ściany, okna drewno - czy plastik, z czego dach itp. Mogę Ci przedstawić przykład dachu. Ten w paprotce może kosztować (w całości z dodatkami) 35 tysięcy (najtańsze materiały), 42 tysiące (najlepsze materiały, ale najtańsza dachówka) lub 50 tysięcy (najlepsze materiały i dachówka karpiówka). Z Kaczorkiem za okna zapłaciliśmy po 11 tysięcy, ale przy drewnianych Jezierskiego wyszłoby około 20 tysięcy, z kolei zwykłe białe plastiki trzykomorowe będą kosztowały około 8 tysięcy. O np. elewacji nie wspomnę. Tak samo ssystem grzewczy. Możesz postawić piec węglowy za 2 tysiące i co za 5 tysięcy, możesz (tak jak ja) zrobić elektryczne za 12 tysięcy (z wodą), a możesz zrobić olejowe za 25 tysięcy. Przekonałem się, że kosztorys to rzecz bardzo względna. Jedno jest pewne. 250 tysięcy musisz mieć. A i tak pewnie nie starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 14.10.2006 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 eejj tam 250 000... nie zniechęcaj potęcjalnych inwestorów 199 bez działki wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts