Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

eejj tam 250 000... nie zniechęcaj potęcjalnych inwestorów

199 bez działki wystarczy

Optymista.

Za samo przyłącze kanalizacyjne i wodne zapłaciłem 10k. Projekty, pozwolenia, akty, i energetyka to drugie 10k. Niestety zanim zabrałem się za dom już 20 nie miałem. Tak więc 199 to możesz między bajki włożyć. Myślę, że trzeba mieć jakieś 199 600 a może nawet 199 780 :p

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 498
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niestety, ale dmucha jak cholera. Przez naszych spóźnialskich cieśli porypał nam się cały harmonogram i do poniedziałku musimy czekać na dekarzy (w tym czasie jak u nas robota leżała oni poszli do kogoś innego). Ale trudno - do świąt będzie przykryte i zaoknowane. Dobrze chociaż, że cieśle zrobili wszystko jak książka pisze i dodatkowo postawili nam drewutnie, bo smutek nasz jeszcze większym by był :( . Ale za to mamy podbitą już boazerię :D .

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Muszę sie wypisać z klubu Paprotkowiczów.

Po analizie projektu, nie ukrywam ze i zdjęć, stwierdziliśmy, że jednak projekt nie spełnia naszych oczekiwań. Zleciliśmy architektowi wykonanie projektu indywidualnego. Niemniej jednak sporo się tu od was dowiedziałam, i ta wiedza właśnie pozwoliła nam podjąć decyzję, że jednak Paprotka nie dla nas.

Pozdrawiam i życze sukcesów na budowie :)

• 2 weeks później...

U nas drogi Kaczorku też instalatorzy ostatni szaleli. Przekopali nam pół działki i zrobili odwodnienia, a w środku wodę i kanalizę. Elektrycy kończą jutro. W marcu mamy mieć robione tynki i wylewki, więc jak nam się uda chcemy jeszcze ocieplić poddasze. Napisz może jaki masz pomysł na zabudowanie sufitów na poddaszu, chyba, że może coś już zrobiłeś, to byłibyśmy wdzięczni za fotki. Póki co za Twoją uwagą, ścianę działową przy kominie postawiliśmy ukosem, tak by drzwi weszły. Chyba nawet wizualnie to lepiej wygląda.

Nawiasem mówiąc, to my też bojler kupiliśmy. A nawet dwa. 15 litrów do kuchni i 200 litrów na resztę.

Suchy montaż też będziemy robić w kwietniu, ale teraz jak nam się uda chcemy jeszcze zrobić ocieplenie poddasza wraz ze stelażami. Niestety nie mamy jętek i musimy coś sensownego wykombinować. Ale co tam, napisz czy zrobiłeś taras. My mamy dosyć mały, ale będziemy się posiłkować altanką na działce. No i jak napisałeś kiedy, ze wytynkowałeś garaż - to my za Twoim przykładem też tak zrobiliśmy. Dzięki temu mamy teraz gdzie złożyć nasze 30m3 styropianu na ocieplenie. Jak to dobrze było mieć Kaczorka... Niestety teraz bedziemy szli łeb w łeb i nie będziemy już mogli skorzystać z Twoich doświadczeń. Żałuję tylko, że ta budowa tak nas walnie po kieszeni, że nie będziem,y mogli przez najbliższe 2 - 3 lata wyjechać na urlop, ale jak nam się wreszcie uda to szykujemy się na Czorsztyn, a wtedy nie ma zmiłuj - musisz parzyć kawę.