wuwu 21.08.2004 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 W OGÓLNYCH WARUNKACH ZABUDOWY KTÓRE OTRZYMAŁEM WIDNIEJE ZAPIS "IŻ ZE WZGL. NA BLISKOŚĆ LASU NIE MOŻLIWE JEST OGRZEWANIE DREWNEM, MI. IN. KOMINKIEM" CHATA NAD JEZIOREM BEZ KOMINKA... SZTO DIEŁAĆ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 21.08.2004 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 budujesz dom, robisz komin, zakrywasz, potem po odbiorach, odkrywasz, stawiasz kominek gdzie chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 21.08.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Czy zakaz ten wynika z przepisów przeciwpożarowych czy też ma zniechęcić do kradzieży drewna. Nie spotkałem się z taki zakazem. Niemniej widziałem juz "fajerwerki" iskier wylatujących z komina gdy w piecu spalany był drobny, suchy chrust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legar 21.08.2004 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 W OGÓLNYCH WARUNKACH ZABUDOWY KTÓRE OTRZYMAŁEM WIDNIEJE ZAPIS "IŻ ZE WZGL. NA BLISKOŚĆ LASU NIE MOŻLIWE JEST OGRZEWANIE DREWNEM, MI. IN. KOMINKIEM" CHATA NAD JEZIOREM BEZ KOMINKA... SZTO DIEŁAĆ ? ogrzewanie drewnem w warunkach, które dostałeś nie określa, że nie możesz nim palić w kominku...oznacza tylko, że musisz ogrzewać czymś innym...nie możesz traktować kominka jako głównego źródła ciepła...a to jest zasadnicza różnica...a kominek możesz zawsze rozpalić...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 21.08.2004 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Sprawdź czy sa takie przepisy, które zabraniaja (urzędnik powinien podac podstawe prawną), lub czy inni w okolicy tez dostali taki zakaz.A swoją drogą urzędnik w gminie to przecież człowiek, może można z nim pogadać ?Na chłopski rozum, to własnie przy lesie jest sens mieć kominek, bo drzewa nie brakuje do opału, coś mi tu nie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 21.08.2004 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Legar - tys prowda Przecież ogniska też sie robi w lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwu 21.08.2004 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 ZAKAZ DOTYCZY WARUNKÓW P.POŻ ( MNIEJ NIŻ 25 METRÓW DO LASU!!!)-DZIĘKI ZA ODP. cO WOBEC TEGO Z ALTERNATYWNYM OGRZEWANIEM (KOSZTY) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwu 21.08.2004 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 INVX - DOBRA RADA (NAJCZĘŚCIEJ PROPONOWANA) ALE ILE SIĘ DOSTAJE LAT ZA SPALENIE LASU PRZEZ NIEZGODNY Z PRAWEM KOMINEK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 21.08.2004 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Proponuje 2 sposoby 1 - wytyczyć dom 25 m od lasu 2 - wyciąć las na odległość 25 m od domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legar 26.08.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Proponuje 2 sposoby 1 - wytyczyć dom 25 m od lasu 2 - wyciąć las na odległość 25 m od domu no i oczywiście pkt 3 - wycięty las spalić w kominku pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 26.08.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 wuwu wyłącz caps locka na przyszłość - okropnie się to czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budek 26.08.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Postaw kominek i jeśli urzędnik będzie miał przeciwko powiedz, że palisz w nim węglem drzewnym, który nie daje iskier a rozpalasz podpałką np. w płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 26.08.2004 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 W OGÓLNYCH WARUNKACH ZABUDOWY KTÓRE OTRZYMAŁEM WIDNIEJE ZAPIS "IŻ ZE WZGL. NA BLISKOŚĆ LASU NIE MOŻLIWE JEST OGRZEWANIE DREWNEM, MI. IN. KOMINKIEM" CHATA NAD JEZIOREM BEZ KOMINKA... SZTO DIEŁAĆ ? i w czym problem ? komin możesz postawić, a kominek na koniec dostawisz, po odbiorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 26.08.2004 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Olać urzędasa. Nikt Ci tego domu odbierać nie będzie. Ale dla pewności - kominek na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 27.08.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 A ten przepis o 25 m to wynika z czego, kto go ustanowił. Są domy w środku lasu gdzie od wieków paliło się drewnem i nie było problemu. Buduje się leśniczówki i wstawia do nich piece na drewno. Ktoś przedobrzył sprawę. Jeszcze bym rozumiał przepis że należy zabezpieczyć komin przed iskrzeniem ale takie coś? IDIOTYZM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hippo 27.08.2004 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Wuwu,domagaj się podstawy prawnej dotyczącej odległości min. 25 m od lasu, bo według mnie nie wynika to z przepisów przeciwpożarowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budek 27.08.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 A ten przepis o 25 m to wynika z czego, kto go ustanowił. Są domy w środku lasu gdzie od wieków paliło się drewnem i nie było problemu. Buduje się leśniczówki i wstawia do nich piece na drewno. Ktoś przedobrzył sprawę. Jeszcze bym rozumiał przepis że należy zabezpieczyć komin przed iskrzeniem ale takie coś? IDIOTYZM. A propos czy ktoś widział leśniczówkę bez kominka na drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 27.08.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Bez kominka są, ale bez pieca na drewno raczej nie... (są wyjątki, znam jednego co miał olejówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budek 27.08.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Bez kominka są, ale bez pieca na drewno raczej nie... (są wyjątki, znam jednego co miał olejówkę... Toż to zbrodnia . Leśniczówki nie służą tylko do mieszkania ale mają podtrzymywać ducha i dobre tradycje polskiego leśnictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 27.08.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 100% racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts