Maxtorka 21.08.2004 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Interesują mnie aktualne ceny malowania wnętrz - konkretnie gruntowanie i dwukrotne malowanie ( za 1 m2 ) . Na forum znalazłam niestety ceny zeszłoroczne i starsze . Z góry dziękuję za pomoc . Pozdrawiam - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik 22.08.2004 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Witam! Myślę, że mała liczba odpowiedzi na ten post bierze się stąd, że chyba każdy forumowicz maluje swój dom sam. Przynajmniej tak było w moim przypadku. Jeżeli ktoś przeszedł przez fundamenty, ściany, bloczki, więźby, instalacje, ........... wykonawcy, instalatorzy, ......... to malowanie wydaje się małym piwem przed obiadem. Teraz są tak dobre farby, że "same malują". U mnie żona przy pomocy wałka i farby "xxx" omalowała wszystkie wnętrza tak, że "nie widzę różnicy" w porównaniu z malarzami, więc " po co przepłacać". Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 22.08.2004 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Chcą 1-2 zł za metr kw. I za co ? Nie warto oszczędzać na farbach a pomalują się same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik 22.08.2004 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Witam! Ha! Ha! Ależ mi nie chodzi o to ile się oszczędzi. Tylko, jeżeli wykopałem fundament, ociepliłem dom, ułożyłem podłogę, wykonałem tynki sam w całym domu (gipsowe), wykonałem DGP i jeszcze mnóstwo innych rzeczy (o wiele bardziej skomplikowanych niż malowanie) to dlaczego miałbym rezygnować z malowania? Oczywiście, jeżeli ktoś nie chce się babrać w malowanie to jak najbardziej polecam usługi malarskie. Jednak malowanie to obecnie bardzo "prymitywna" czynność. A na marginesie, to sta28 wiesz ile m2 masz w domu ścian i sufitów? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 23.08.2004 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Dzięki za odzew .Chemik gratuluję i jestem pełna podziwu dla Twoich wszechstronnych umiejętności . Możesz ze spokojnym sumieniem powiedzieć , że dom wybudowałeś sam , oczywiście z pomocą Twojej połowinki .My jesteśmy zdani na fachowców . Pozdrawiam - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 27.08.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 O ile dobrze rozumiem, to maxtorka nie potrzebuje porad dotyczących malowania tylko informacji ile to kosztuje. Ja płacę 3 zł/m2. w cenę wchodzi pozaklejanie ubytków i doszpachlowanie gdzie trzeba, gruntowanie, malowanie podkładem i farba końcowa. Malowanie jest proste, ale czasami brak na to czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 02.09.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Ja spotkałam się z ceną 6/m2 i 8zl/m2 ..... oczywiście malujemy sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts