Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile płaciliście za malowanie ?

Maxtorka

Recommended Posts

Witam!

Myślę, że mała liczba odpowiedzi na ten post bierze się stąd, że chyba każdy forumowicz maluje swój dom sam. Przynajmniej tak było w moim przypadku. Jeżeli ktoś przeszedł przez fundamenty, ściany, bloczki, więźby, instalacje, ........... wykonawcy, instalatorzy, ......... to malowanie wydaje się małym piwem przed obiadem. Teraz są tak dobre farby, że "same malują". U mnie żona przy pomocy wałka i farby "xxx" omalowała wszystkie wnętrza tak, że "nie widzę różnicy" w porównaniu z malarzami, więc " po co przepłacać".

Pozdrawiam!

Witam!

Ha! Ha! Ależ mi nie chodzi o to ile się oszczędzi. Tylko, jeżeli wykopałem fundament, ociepliłem dom, ułożyłem podłogę, wykonałem tynki sam w całym domu (gipsowe), wykonałem DGP i jeszcze mnóstwo innych rzeczy (o wiele bardziej skomplikowanych niż malowanie) to dlaczego miałbym rezygnować z malowania? Oczywiście, jeżeli ktoś nie chce się babrać w malowanie to jak najbardziej polecam usługi malarskie. Jednak malowanie to obecnie bardzo "prymitywna" czynność. A na marginesie, to sta28 wiesz ile m2 masz w domu ścian i sufitów?

Pozdrawiam!

Dzięki za odzew .

Chemik gratuluję i jestem pełna podziwu dla Twoich wszechstronnych umiejętności . Możesz ze spokojnym sumieniem powiedzieć , że dom wybudowałeś sam , oczywiście z pomocą Twojej połowinki .

My jesteśmy zdani na fachowców .

Pozdrawiam - Maxtorka

O ile dobrze rozumiem, to maxtorka nie potrzebuje porad dotyczących malowania tylko informacji ile to kosztuje.

Ja płacę 3 zł/m2. w cenę wchodzi pozaklejanie ubytków i doszpachlowanie gdzie trzeba, gruntowanie, malowanie podkładem i farba końcowa.

Malowanie jest proste, ale czasami brak na to czasu. :)