Krzych 21.08.2004 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Mam problem z rozliczeniem kasy mieszkaniowej. Szukam prawnika w Krakowie lub okolicach, który zechciałby poprowadzić moją sprawę. Kwota sporu jest na tyle "mała" (ok 10 000 zł) że nie mogę znaleźć prawnika który zechciałby o nią powalczyć z US. Albo wprost mi mówią że im się to nie opłaci albo proponują stawkę 200 EURO za godzinę pracy.Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.08.2004 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Czy sprawa jest na tyle poważna, że to musi być prawnik? Dobre biuro rachunkowe nie wystarczy? Mogłabym takie polecić - zapewniam, że nie swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 23.08.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Opisz, proszę na czym polega problem. Na pewno Ci nie pomogę, ale sam się tego boję, więc się tym ciekawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych 23.08.2004 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Dla mnie sprawa jest poważna - Urząd Skarbowy chce abym zwrócił znaczną część dużej ulgi budowlanej. W skrócie wygląda to tak : oszczędzałem 3 lata w kasie mieszkaniowej odliczając zgodnie z ustawą 30% wpłaconej kwoty od podatku, potem za kredyt i zaoszczędzone pieniądze wybudowałem dom. Skorzystałem z dużej ulgi budowlanej. W tym roku dostałem wezwanie do US, babka pracowicie podliczyła faktury z 3 lat budowy, stwierdziła że faktury są OK, tylko powinienem był pomniejszyć kwotę zwrotu podatku o 30% pieniędzy zaoszczędzonych w kasie - to jest słynny par.27 ust 1. i rubryka G7 w PIT DMoje próby dyskusji z tępą kierowniczką skończyły się stwierdzeniem, że traci czas na rozmowę ze mną. Ja z kolei znalazłem wyrok NSA w podobnej sprawie(Murator 1/2004) ( babsko nie raczyło się z nim zapoznać) i wierzę, że moja sprawa też jest do wygrania tylko chyba nie poradzę sobie bez prawnika.Nie wiem czy biuro rachunkowe zajmuje się takimi sprawami - w każdym razie proszę o namiary - zadzwonię, zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts