MarzannaPG 22.08.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Cześć Forumowicze! Pamiętacie Kodiego z Gdynii, Murator numer któryśtam? To nasz (mój i męża) mistrz, ale jak to w życiu uczeń prześcignął mentora! Budujemy z mężem dom od roku (właśnie minął 15 sierpnia) SAMI !!! Nasz koszt robocizny do tej pory to 2000 dla cieśli (mąż robił razem z nim więźbę) oraz 2000 na pomocnika w murarce, bo chodziło o czas (trzeba było zalać strop a był już listopad). Ja, słaba kobieta, robiłam z mężem fundamenty, nauczyłam się murować, kopalam dołki pod slupki ogrodzeniowe, nosiłam zaprawę na piętro i bloczki, wciągalam dachówkę na dach. Nauczyłam się też operować piłą i innymi narzędziami. Ostatnio zbudowałam własnoręcznie stołek (trochę 'kaszanka" ale to pierwszy raz w życiu). Budowa to najfajniejsze co mogło się nam przytrafić. Na swojej wiejskiej dzialce jestem najszczęśliwsza. Precz z miastem! Z utęsknieniem czekam na przeprowadzkę. Czy jest ktoś o podobnych klimatach? Budująca kobieta, kochająca wieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 22.08.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Witam witam Skąd ja to znam ! My tak samo budujemy dom systemem gospodarczym w trójkę tzn mąż, teść i ja. Do tej pory za robociznę zapłaciliśmy ok 200 zł. Narazie nie mamy jeszcze dachu i w tym roku juz nie damy rady go zrobić ( kasa a właściwie jej brak) I tak jak Ty nie mogę się doczekać przeprowadzki. W tej chwili mieszkamy w bloku w Krakowie. Pozdrawiam gorąco i trzymam kciuki !!! Damy rade !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek33 26.08.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Podziwiam Was wszystkich !!!! i zycze wytrwałosci .... My, tzn. ja z zona i coreczka juz wprowadzilismy sie do naszego domku w ubieglym roku i wzielismy sie za wlasnoreczne wykanczanie. Wczesniej oczywiscie takie proace jak kopanie fundamentów, giecie zbrojenia, skladanie i rozbrajanie deskowania tez w duzym zakresie robilismy sami, ale murowanie scian powierzalismy juz fachowcom. Jak możecie umiesccie zdjecia wykonanych prac tak aby mozna bylo podziwiac Wasz wysilek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 26.08.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Jacku a jak Wam idzie to wykańczanie ? Czy instalacje tez robiliscie sami ? Z czym mieliście największe problemy ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 20.12.2004 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Tylko pozazdrościć takiej kobietki ! Moja tylko ściboliła w kwiatkach. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts