Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

oczyszczalnia ścieków a projekt

Piotr Czarnecki

Recommended Posts

będę budował oczyszczalnię.Wiem,że należy zgłosić budowę w starostwie.

Powiedziano mi,że powinienem mieć projekt.Jaki?Do pozwolenia na budowę dołączyłem dokumentację techniczną z aprobatami.Projektant domu umieścił oczyszczalnię na mapce.W decyzji o pozwoleniu na budowę urząd nie dodał osobnego wpisu.Urzędniczka nie potrafiła?wytłumaczyć o jaki projekt chodzi.Nie wiem co teraz.

• 2 weeks później...
będę budował oczyszczalnię.Wiem,że należy zgłosić budowę w starostwie.

Powiedziano mi,że powinienem mieć projekt.Jaki?Do pozwolenia na budowę dołączyłem dokumentację techniczną z aprobatami.Projektant domu umieścił oczyszczalnię na mapce.W decyzji o pozwoleniu na budowę urząd nie dodał osobnego wpisu.Urzędniczka nie potrafiła?wytłumaczyć o jaki projekt chodzi.Nie wiem co teraz.

Ja mam projekt oczyszczalni przydomowej.Dajac swoj projekt domu do adaptacji , projektantka zrobila projekty przylaczy a miedzy innymi projekt oczyszczalni przydomowej. W projekcie opisano i narysowano oczyszczalnie - z czego ma byc, jakie spadki przewodu kanalizacyjnego, jaka gruba podsypke dac przy ukladaniu rur z jakiego materialu ta podsypka , jakie wlazy, jakie wykopy - szerokosc, glebokosc itd.

Do tego rysunki.

Ty nie dostales tego w ramach adaptacji projektu gotowego lub projektu domu jesli byl indywidualny?