Piotr Czarnecki 22.08.2004 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 będę budował oczyszczalnię.Wiem,że należy zgłosić budowę w starostwie.Powiedziano mi,że powinienem mieć projekt.Jaki?Do pozwolenia na budowę dołączyłem dokumentację techniczną z aprobatami.Projektant domu umieścił oczyszczalnię na mapce.W decyzji o pozwoleniu na budowę urząd nie dodał osobnego wpisu.Urzędniczka nie potrafiła?wytłumaczyć o jaki projekt chodzi.Nie wiem co teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejb 23.08.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Niestety nie wiem, co powinien zawierać projekt (myślę, że sprzedawca oczyszczalni powienien doskonale być zorientowany), ale mam "pytanie dodatkowe" - czy sąsiedzi muszą wyrazić zgodę, czy oczyszczalnia może powstać na zasadzie "wolnoć Tomku..."? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 23.08.2004 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 też chętnie się dowiem - na zapas. wiem natomiast że u mnie w planie zagospodarowania zapisane jest że muszę zrobić badania geologiczne pod oczyszczalnię. Ciekaw jestem czy tak jest wszędzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 03.09.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 będę budował oczyszczalnię.Wiem,że należy zgłosić budowę w starostwie. Powiedziano mi,że powinienem mieć projekt.Jaki?Do pozwolenia na budowę dołączyłem dokumentację techniczną z aprobatami.Projektant domu umieścił oczyszczalnię na mapce.W decyzji o pozwoleniu na budowę urząd nie dodał osobnego wpisu.Urzędniczka nie potrafiła?wytłumaczyć o jaki projekt chodzi.Nie wiem co teraz. Ja mam projekt oczyszczalni przydomowej.Dajac swoj projekt domu do adaptacji , projektantka zrobila projekty przylaczy a miedzy innymi projekt oczyszczalni przydomowej. W projekcie opisano i narysowano oczyszczalnie - z czego ma byc, jakie spadki przewodu kanalizacyjnego, jaka gruba podsypke dac przy ukladaniu rur z jakiego materialu ta podsypka , jakie wlazy, jakie wykopy - szerokosc, glebokosc itd. Do tego rysunki. Ty nie dostales tego w ramach adaptacji projektu gotowego lub projektu domu jesli byl indywidualny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts