mieszkaniewbloku 01.11.2016 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Witajcie, Mam problem z hałaśliwym remontem w bloku.. ale jako remontujący. Fakt, że remont ciągnie się długo - w trybie mocno przerywanym (np dwa mce ciszy pod rząd) trwa już od 6 mcy. Wcześniej ekipa remontowa 7-16 a od 4 tygodni my po pracy (ramki, lustra, składanie mebli). Staramy się robić to szybko i bezboleśnie, pracować tylko w dozwolonych godzinach (może ze dwa razy przekroczyliśmy tą godzinę 20) ale przez ten przerywany tryb to się ciągnie i ciągnie... no i zaczeło się. Stukanie w rury, walenie w ściany a nawet ostatnio podejrzane anonimy na wspolnej tablicy informacyjnej. Rozumiem że remont męczy (nas też), ale czy to teraz oznacza że mam teraz przystać na "prośby" sąsiadów i przerwać wszytskie prace? Może odczekać? A może zgłosić to do spółdzielni? (Na początku remontu zgłaszaliśmy społdzielni hałaśliwe prace). Będziemy tu mieszkać długo i stosunki z sąsiadami są dla nas ważne ale z drugiej strony to sytuacja trochę bez wyjścia. No ja bym nie wpadła na pisanie anonimów... mieliście podobne problemy? Jak sobie z tym poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad Podgórski 01.11.2016 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Moje propozycje - lepsza wiertarka żeby sprawnie wiercić a nie mielić w ścianie (nie mówię że akurat wasza taka jest)- rozplanować otwory, wziąć wolne w pracy i skończyć to w 1 dzień- kleić zamiast wiercić, czasami lepsze rozwiązanie np. do szyn na zasłonki, nie trzeba wiercić w suficie Raczej składania mebli nikt wam za złe nie ma, to wiercenie jest problematyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDob 15.11.2016 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 ja mogę wypowiedzieć się od drugiej strony bo moi sąsiedzi stale robią remonty i zgadzam się z "zaleceniami" kolegi wyżej, najgorsze jest to wiercenie a w zasadzie nie wiercenie tylko "podwiercanie" co 15 minut. Lepiej dla wszystkich byłoby przemęczyć się jeden dzień ciągłego wiercenia niż kilka miesięcy z takim stopniowym bo to okropnie irytuje, co do reszty nie ma pretensji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RysiekWLKP 21.11.2016 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 nie mogą wam zabronić remontować w wyżej opisach godzinach. Jak ktoś ceni ciszę i spokój z hamakiem powinien budować dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.11.2016 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Jedno pytanie - co można robić w bloku przez 4 miesiące?Wiem że to pytanie retoryczne bo mam sąsiada sk***syna który nap*****lał po ścianach przez 3 lata ( po co najmniej kilka godzin od 4 do 6 dni w tygodniu) "remontując" pokój z kuchnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilana 21.11.2016 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 O tak, najlepiej zrobić to raz i porządnie. Lepszy jeden dzień ciągłego wiercenia niż tydzień co dwie godziny. Sąsiedzi mają dzieci? Czy po prostu denerwuje ich fakt ciągłego wiercenia i przybijania gwoździ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 21.11.2016 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 nie mogą wam zabronić remontować w wyżej opisach godzinach. Jak ktoś ceni ciszę i spokój z hamakiem powinien budować dom chcesz sobie remontować to wybuduj sobie dom, a innych zostaw w ciszy i spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts