Enya 22.08.2004 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Witam! Proszę o kontakt osoby, które zdecydowały się na budowę domu systemem elementów prefabrykowanych PRAEFA oraz fundamentów z firmy Legallit. Co sądzicie w ogóle o takiej technologii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.08.2004 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Było parę wątków, poszukaj na forum,ja też o tym myślałam, ale jest to potwornie drogie - i wcale nie dużo szybsze niż tradycyjne metody budowania.Musisz tak czy inaczej zrobić płytę fundamentową pod dom - Legalett jest kilka razy droższy niż tradycyjny fundament, a ściany w praefie buduje się owszem szybko, ale ściany z każdego innego materiału też wybudujesz szybko. Tak samo musisz pilnować ekip, czy ściany np w transporcie nie popękały etc. - ja nie widzę plusów praefy które przemawiałyby za tą technologią. Jesli jesteś przekonana do keramzytu, buduj z bloczków - bardzo dobry materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 27.10.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Jeżeli budujesz mieszkania socjalne, domy dla powodzian albo mieszkania dla młodych - obietnice wyborcze to tak inaczej nie,niech Cię Bóg ma w swojej opiece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 27.10.2004 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Witaj. Byłem tym zainteresowany i nawet kosztorysowałem domek m-130 w firmie pref-dom z Mysłowic. Myślałem, że będzie tanio i ręce mi opadły kiedy wycena brzmiała około .....320 netto za tak prosty w kontrukcji domek. Na tym podziękowałem i ze złości nawet do nich oddzwoniłem. Chyba coś w tym jest, że ta technologia do tanich nie należy. Przy okazji pozdrawiam człowieka z piekar, ja też tu mieszkam , ale dom będę budował w technologii tradycyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts