Berenika 22.08.2004 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Jestem na etapie planowania kuchni. Wymyśliłam sobie półwysep, w którym chciałabym mieć płytę ceramiczną lub gazową. Dylemat numer jeden: czy wyspa o szerokości 90 cm będzie wystarczająco szeroka? Co z "pryskaniem" z patelni? Dylemat numer dwa: czy gaz na półwyspie to dobry pomysł? Pomijam kwestię estetyczną, która jak wiadomo jest zbliżona do dyskusji o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiejnocy Chętnie wysłucham opinii użytkowników tego typu rozwiązania. Wiadomo- nie ma to jak praktyka. Pozdrawiam, Berenika[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berenika 23.08.2004 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Naprawdę nikt nie ma płyty w półwyspie lub wyspie?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 23.08.2004 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Podciągam temat, i chciałabym się przyłączyc też z moim pytankiem - jeśli autorka wątku pozwoli ? : Też jestem ciekawa jak sprawdza się wyspa: wygląda to to SUPER modernie ale czy jest funkcjonalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.08.2004 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 czy wyspa o szerokości 90 cm będzie wystarczająco szeroka? Co z "pryskaniem" z patelni? Nie ma specjalnego problemu z pryskaniem. Trzeba myć trochę częściej podłogę za półwyspem . Co do gazu nie wypowiadam się - u mnie jes płyta elektryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziulaPM 18.02.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Temat wyciągam Może ktoś z Was jeszcze ma takie rozwiązanie?? u nas kuchnia dłuższa niż szersza ma być połączona z jadalnią/salonem no i wymarzyliśmy sobie taki półwysep z płytą gazowo- elektryczną- tudzież gazowo- indukcyjną. I mam kilka pytań: - jaka długość pólwyspu będzie odpowiednia- minimalna ( czy 2 m wystarczy, czy kombinować dalej ( jestesmy na etapie projektu) - jaka szerokość bedzie ok?? Chcielibyśmy by z drugiej strony można było np. przycupnąć by zjeść szybkie śniadanko, lub kawke wypić z przyjaciółką przy smażeniu dżemu - do "przetworujacych" czy bardzo to to wam pryska na całą kuchnio- jadalnie przy większym gotowaniu?? Szukam tez pomysłów jak wyjść z kwestii tej dwuzadaniowości- półwysep jako miejsce gotowania+ "szybki stół codzienny" mąż nie lubi stołków barowych, niewygodne będą dla małych dzieci, a z drugiej strony, czy jeśli obniżę część blatu, to nie będzie to mniej wygodne przygotowaniu( odstawianiu talerzy, garnuszków etc.) Myślałam tez o jakimś rozwiązaniu z murkiem na półwyspie- tylko jak to się sprawdza?? Szukam, szukam a tak mało pomysłów na rozwiązania tej kwestii znajduję:/ Może ktoś pomoże?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.