Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt CHYŻNE pracownia KBPROJEKT

Recommended Posts

szukam projektu i jak na razie najbardziej podoba mi sie ten- dm 6064 z kbprojektu.

http://kbprojekt.pl/search.php?g_cmd=view&g_pid=237&g_off=0

Oczywiscie mysle o kilku zmianach np:przeniesienie wejscia na elewacje ogrodowa u mnie bylaby zachodnia z dobudowaniem wiatrolapu mieszczacego niewielka garderobe,zas w miejscu starego wejscia zrobienie pralni, w kuchni wygospodarowanie spizarnii na poddaszu kuchnie zamienic w sypialnie a pomieszczenie 5 i 6 przerobic na garderobe.

Bardzo prosze o opinie innych forumowiczow, a moze ktos buduje ten domek.

witam

dzieki za opinie :)

budowac bede w okolicach Krakowa, wiec to prawie gory :wink: , mysle o likwidacji tych " bocznych daszkow" i zastapieniu ich balkonem tak aby otaczal dom z 3 stron. co do drugiego wejscia na razie nie jest mi potrzebne, dzieci jeszcze male natomiast w przyszlosci myslalam nad schodami w wiatrolapie oczywiscie tym z boku o ktorym pisalam na poczatku.Jest to wszystko jeszcze daleko przedemna na razie rozgladam sie za projektem, a ten najbardziej mi pasuje.

widac ze w twoich planach jest duzo przemyslen, podoba mi sie sposob w jkaki chcesz zmienic ten projekt - dom bedzie praktyczny. pomysl z przniesieniem wejscia głownego jest dobry, a duza garderoba na parteze i pralnia to strzal w dziesiatke - pralnia i garderoba to podstawy w nowoczesnym domu. nie mowisz nic o przebudowie poddasza. skoro masz male dzieci nie potrzebna ci druga kuchnia na pietrze, mozna zrobic w niej piekna sypialnie. wc "wykrojone" z czesci lazienki to blad. lazienka stala sie nieustawna i bedzie wygladala nie efektownie - ja zrobila z pomieszczen 9 i 7 zrobilabym jedna przestronna lazienke. pomieszczenie 6 switnie nadaje sie na wc. natomiast pomieszczenie nr 6 mozna spokojnie zaadoptowac w role garderoby. to tyle co mialam do powiedzenia. zycze powodzenia i spelnienia marzen zwiazanych z budowa domu. :D