xirad 01.11.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Witam, Mam wybudowany dom szkieletowy w konstrukcji 145x45. Rzeczywiste pomiary szkieletu wahają się ok 142mm do 147mm. Obecnie przymierzam się do położenia wełny w ścianach zewnętrznych i zastanawia mnie zalecana grubość wełny. Chcę użyć wełny SuperRock 150mm, ale boję się, że będzie mi wypychać paraizolację i będę miał potem problemy. Słyszałem również, że lepsze parametry ma wełna luźna. Czy w związku z powyższym powinienem zastosować SuperRock 140mm? Z góry dziękuję za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 02.11.2016 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Nie piszesz jak ma być zbudowana ściana ale jeżeli wełna między słupkami ma być w jednej warstwie to również użyłbym grubości 140 mm. Aktualnie wełna w tej grubość w cenniku to ROCKTON lub ROCKMIN PLUS. Alternatywnie ocieplenie w dwóch warstwach: SUPERROCK 80 mm + 60 mm. Nie rozumiem, jakie parametry masz na myśli dla "wełny luźnej" ? Warto zobaczyć ocieplenia na budowie domów szkieletowych w krótkim filmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xirad 13.11.2016 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts