ptysia83 01.11.2016 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 (edytowane) Witam,mam pytanie do osób od lat użytkujących okna w okleinie - czy macie jakieś problemy z okleiną-tzn. odklejanie się, wycieranie, przebarwienia itp. Proszę o opinie, pozdrawiam Edytowane 1 Listopada 2016 przez ptysia83 dodanie zakresu problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.11.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Nie jestem użytkownikiem (mam biale) ale z racji wykonywanej pracy - mam dużą styczność. I mimo iż w swoich zbiorach foto mam parę przykładów pomarszcoznej czy odpryskującej okleiny, to uważam, że jest to bardzo dobry "wynalazek". Sprawdza się, jest trwałe, mocne i dobrze się zachowuje po latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptysia83 02.11.2016 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Dziękuję za odpowiedź. Zastanawiam się nad wyborem koloru białego lub winchester (takie jasne kolory pasują mi najbardziej) ale chcę uniknąć historii z "maskowaniem uszkodzeń okleiny". Profil energooszczędny 92 nam najbardziej odpowiada. Czy ktoś z użytkowników okien w okleinie wypowie się w temacie? Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 02.11.2016 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Masz najbardziej wiarygodna odpowiedz od osoby majacej z okleinowanymi oknami doczynienie od wielu lat.Nic sie nie dzieje.Jest trwala pod każdym względem Uszkodzic zawsze mozesz i winny jest wtedy uzytkownik a nie okleinaNatomiast jesli masz psa i to takiego ktory dobija sie by wyjsc lub wejsc do domu to zrezygnuj z jakiejkolwiek okleiny i zrob biale PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 02.11.2016 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Witam Jeżeli nie ma to dla Ciebie znaczenia kupuj BIAŁE, nie tylko ze względu na psa Biała stolarka jest bezproblemowa. Trzeba pamiętać o innych aspektach jak np stopień nagrzewania się okien w kolorach im ciemniejsza okleina tym bardziej nagrzewa się okno, a jak temperatura wysoka to odkształcanie, praca termiczna większa itp. Wytrzymałość okleiny to jedno a pozostałe aspekty to drugie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptysia83 02.11.2016 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Dziękuję za opinie, wnioskuję że tylko względy wizualne przemawiają za okleiną, można do tego jeszcze dodać łatwiejsze mycie okien w okleinie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 02.11.2016 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Łatwiej myje się okno białe PCV niż okleiny poza tym po latach można odrestaurować okno nie okleinowane specjalnymi preparatami których nie możesz użyć do okleiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptysia83 03.11.2016 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Skoro trafiłam na osoby służące radą mam jeszcze jedno zapytanie co myślicie o oknach Bluevolution 92, chyba pozostaniemy przy kolorze białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 03.11.2016 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Witam Skoro trafiłam na osoby służące radą mam jeszcze jedno zapytanie co myślicie o oknach Bluevolution 92, chyba pozostaniemy przy kolorze białym. Można z tego profilu zrobić dobre okna, można również wykonać z niego byle co - to TYLKO mięso na pieczeń a od kucharza zależy jak będzie smakować danie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptysia83 03.11.2016 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Salamander Bluevolution 92 bodajże Alsecco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 19.11.2016 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Podepnę się do tematu o odświeżanie okien. Okna białe od strony południowej zaszły mi strasznie jakimś żółtym brudem w okresie letnim. Co ciekawe tylko od strony południowej i tylko na dolnej krawędzi ramy. Do tego żaden środek nie chciał tego brudu ruszyć i pomogło dopiero czyszczenie ram wacikiem i zmywaczem do paznokci. Rozpuszczalnik do nitro nawet tego nie brał.Sam zmywacz ledwie to rozpuszczał i tarcie wacikiem na chama ścierało ten brud. O co chodzi? Skąd takie coś mogło się wziąć. W wynajmowanym mieszkaniu nigdy takiego czegoś nie miałem a okna myłem tak samo często jak obecnie. Skąd mógł się wziąć taki żółto rdzawy nalot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ted Bear 21.11.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Salamander Bluevolution 92 bodajże Alsecco 92 mm to bardzo duza szerokość zabudowy. Obecnie na rynku jest wielu systemodawców którzy maja duzo cieńsze profile o znacznie lepszych właściwościach. Nie tylko jeśli chodzi o przenikalność cieplna, ale tez o maksymalne gabaryty okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts