Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ja już chce mieszkać!!!!!!!!

Recommended Posts

Ja mam dopiero fundamenty a parcie takie (do mieszkania, oczywiście), że chyba eksploduję... :( Przy tynkach, pewnie spakuję walizeczkę i zamieszkam.

Ja też miałem parcie do zamieszkania. Tylko że... Gdy zamieszkałem, to parcie do zamieszkania zamieniło się w parcie do NORMALNEGO zamieszkania. W normalnym, w 100% wykończonym i wysprzątanym domu. A tu rzeczywistość skrzeczy: niby wszystko już jest i dziala, a ciągle jakieś większe i mniejsze prace remontowo-budowlane, do domu wnosi się kupę ziemi i piasku z nie zagodpodarowanej dotąd przestrzeni przezd domem itd. ...

Moim celem było wprowadzić się do domu w którym w każdym pomieszczeniu wiszą już przysłowiowe żyrandole i zasłony. W domu do którego nie będzie przychodził już żaden fachowiec z kielnia, rajbetką czy też nawet tylko śrubokrętem.

agnikkrol Jeśli tylko sytuacja życiowa nie zmusza Cię do pomieszkiwania na placu budowy to nie rób tego.

Moim celem było wprowadzić się do domu w którym w każdym pomieszczeniu wiszą już przysłowiowe żyrandole i zasłony. W domu do którego nie będzie przychodził już żaden fachowiec z kielnia, rajbetką czy też nawet tylko śrubokrętem.

agnikkrol Jeśli tylko sytuacja życiowa nie zmusza Cię do pomieszkiwania na placu budowy to nie rób tego.

Zgadzam się - jesli tylko można to najlepiej przed wprowadzeniem zrobić przynajmniej wszystkie "brudne" prace (tynkowania, gładzie, malowanie, podłogi, itd).

W poprzednim domu mieszkaliśmy na parterze a na pietrze gipsowałem, malowałem itd - mnóstwo prochu, brudu i podójnej roboty (sprzątanie na okrągło). Jesli się da (... wytrzymac to parcie do zamieszkania...) do nalezy tak zrobić.

Jak mi zrobili tynki, to myslalem, ze jest fantastycznie, Potem zrobili posadzki, to dopiero sie cieszylem.A teraz posadzki skonczone, tynki wyschniete, czekaja na malowanie, a ja .... daleko od domu i dopiero mnie boli, bo nie zdalnie to sie nic nie da zrobic. Z drugiej strony, to jeszcze ocieplenie poddasza, schody, tynki zew, parapety, drzwi itp itp. Ale ciesze sie, ze kafelkarz wchodzi za tydzien. Przynajmniej tu sie ruszy.

Cierpliwosci to jednak ten dom uczy.

Pozdrawiam

Jankes

Nam udało się częściowo zrealizować cel, o którym pisze Wowka.

Zyrandole i zasłony nie wiszą w każdym pomieszczeniu, ale do domu fachowiec ze śrubokrętem nie będzie miał po co przychodzić. Niestety koło domu jeszcze jacyś będą się pojawić - czekają na swoją kolej tarasy, bruki i cokół.

Nie dałam rady już dłużej czekać na przeprowadzkę.

Ja mam dopiero fundamenty a parcie takie (do mieszkania, oczywiście), że chyba eksploduję... :( Przy tynkach, pewnie spakuję walizeczkę i zamieszkam.

Kurcze, to ja mam dopiero ~35*35m pięknego młodego lasku sosnowego i nawet jeszcze mój tak naprawdę ten lasek nie jest, a już mnie tak prze do niego, że aż wytrzymać cięzko. A tu jeszcze ze 2-3 lata czekać trzeba... :cry: :cry: :cry:

wojtek

Już jest lepiej

jutro idę oglądać projekt kuchni- i myśle, że 2 tygodnie i będzie gotowa

"łazienkę" prawie całą już mi przywieźli - chyba od poniedziałku wchodzi kafelkarz

podłogi i drzwi kupuję w sobotę

tak więc są szanse na przeprowadzkę.

Chyba, że znowu ktoś lub coś zawiedzie :(

A my będziemy musiali się wprowadzić do domu zrobionego w jakiś 80% (mała łazienka, 1 pokój , zlew w kuchni), bo więcej nie zdążymy zrobić (skaład się na to wieeele czynników), ale już nie mogę się doczekać i cieszę się jak nie wiem co :D

Ps. Firanek NIGDY mieć nie będę (alergicy), więc choć ten problem mi odpada. :wink:

Ależ Wam zazdrościmy!!! :cry: :cry: :cry:

My też mamy "parcie do zamieszkania we własnym domku", ale co najwyżej w przyszłym miesiącu staniemy się właścicielami działki! :D Jak wszystko pójdzie po naszej myśli!

Przeprowadzka do własnego domku pewie za jakieś trzy latka... Jak my to wytrzymamy?!!! :cry:

koks

Jagna, przyłączam się do Ciebie i wszystkich innych "z parciem"!!! Jednakże chciałabym moje parcie połączyć z efektem, o którym pisał Wowka... to było by naprawdę optymalnie... :) Ale się rozmarzyłam a tu jeszcze nie ma mediów na mojej działce :( Au, au, au Boże, help me bo skonam ze zgryzoty :wink:

Przestaaaaańcie!!! http://gify.net.pl/rysunki/postacie/dzieci/36.gif