Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ja już chce mieszkać!!!!!!!!

Recommended Posts

Jagna, przyłączam się do Ciebie i wszystkich innych "z parciem"!!! Jednakże chciałabym moje parcie połączyć z efektem, o którym pisał Wowka... to było by naprawdę optymalnie... :) Ale się rozmarzyłam a tu jeszcze nie ma mediów na mojej działce :( Au, au, au Boże, help me bo skonam ze zgryzoty :wink:

Przestaaaaańcie!!! [url]http://gify.net.pl/rysunki/postacie/dzieci/36.gif
:( :( :( :( :( :( :(

wy to przynajmniej macie pieniądze

a ja dopiero zbieram na fundamenty

Też Wam zazdroszczę :D

Na naszej budowie wczoraj jakoś zrobiło się przyjemnie bo przywieźli nam więźbę i murłaty sa juz położone. Zapachniało drewnem (a nie tylko zaprawą) i od razu jakoś lepiej.... :D. Wiem, wiem, jeszcze poczuję zapach cementu itp (tynki, wylawki, itd) ale i tak jestem szcześliwy :D

No to pomyśl, ze ja już mam tynki, posadzki i ...........

pusto w kieszeni. Zabrakło na wykończeniówkę. Trzeba zastopować, wziąć głęboki oddech, zebrać fundusze i wykończyć. Ale chec do zamieszkania straszna, jeżdzimy codziennie i robimy porzadek w ogródku, plantujemy ziemię i denerwujemy sie, ze bulimy kasę za wynajecie mieszkania 50m2 a tu 165 m2 czeka.

Gość M@riusz_Radom
No to pomyśl, ze ja już mam tynki, posadzki i ...........

pusto w kieszeni. Zabrakło na wykończeniówkę. Trzeba zastopować, wziąć głęboki oddech, zebrać fundusze i wykończyć. Ale chec do zamieszkania straszna, jeżdzimy codziennie i robimy porzadek w ogródku, plantujemy ziemię i denerwujemy sie, ze bulimy kasę za wynajecie mieszkania 50m2 a tu 165 m2 czeka.

Chyba jesteście następnymy "wykończonymi" przez Manulele ;))

Znajomy też ostro się przewiózł na tym projekcie, planował, że za 250K się wprowadzi, a mówi, że jeszcze z 60k mu brakuje ;)

Mozna wiedzieć na ile Was szarpnęła budowa?

Na zdjęciach widzę, ze sporo zrobione ..

A ja juz maluje parkiet. Wczoraj capon i pierwsza warstwa dzis po pracy zaraz pedze aby pomalowac drugi raz. Pozniej sciany i jeszcze ostatni raz podlogi. Jakie to niesamowite uczucie kiedy po 3 latach widac efekty wlasnej pracy i ma sie wlasny kat i poczucie bezpieczenstwa i spokoju. Oczywiscie to wszystko kosztem imprez, kina wczasów zagranicznych i wielu innych wyrzeczen i przyjemnosci, ktorych pewnie bym pouzywal tak jak moi znajomi gdyby nie budowa. Ale teraz my z zona mamy ladny i przytulny domek z ogrodkiem (w planach narazie:-) )a oni dalej mieszkaja w blokach. Kiedys,jeszcze przed slubem, patrzylismy z przyszla zona (troszke z zazdroscia) na budujacy sie domek kuzyna i myslelismy kiedy my bedziemy na takim etapie no i stalo sie. Chociaz przyznam ze niechcialbym juz byc teraz na poziomie fundamentow. Teraz che odpoczac i cieszyc sie tym co. A jak juz odpoczne to mam jeszcze do wykonczenia poddasze zeby sie nie nudzic.

• 5 months później...