woan 01.11.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Witam.Sprawa wygląda w ten sposób,że pod oknami mam mini basen . Projektant kopnął się i źle wymierzył drogę, efekt droga wyżej od budynku.To pociągnęło kolejny problem skarpa przed domem, wejście do domu i powstał naturalny ,,basen" przed oknami. Jakie są sposoby odprowadzenia tego? Teren gliniasty, przysypany ziemią...przy małych opadach wody nie widać,ale przy większych woda stoi. Zastanawiam się czy kłaść jakieś dreny koło fundamentów i na tyłach jakaś studnia chłonna czy przed budynkiem coś wykopać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 01.11.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 ^^Co to za droga? Tzn kto jest jej włascicielem ? Nie moze byc tak ze woda z drogi spływa na Twoja dzialke. Właściciel drogi musi wykonać odwodnienie liniowe drogi w postaci np rowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 01.11.2016 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Z drogi nic nie leci, jest to droga wewnętrzna do dojazdu na inne posesje. Chodzi mi o wodę opadową i z dachu , która ląduje przed oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 01.11.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 ^^No to musisz sobie sam zrobić odwodnienie liniowe i odpowiednio odprowadzić tę wodę do np studni chłonnej lub kanalizacji deszczowej lub zbiornika na deszczówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek1987 02.11.2016 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Jeśli masz ogród to faktycznie możesz sobie zrobić z tego deszczówkę. W domu rodzinnym mam podobnie i właśnie tak robimy. Spad 1,5 metra na posessję czyli dużo. Dodatkowo to co leci z ulicy przy ulewnym deszczy gdzie poziom wody na ulic dochodzi do 30 cm bo kanalizacj jest postawiona 10 cm nad asfaltem "Budwolańcy pili jak robili " to mamy odpływ kanalami odkrytymi prosto na ogródek. Z powodzi zrobiliśmy rzekę i jest ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 02.11.2016 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 toś mnie pocieszył. Dziś tylko kaczki wpuszczać i niech pływają ...masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts