slawo 22.07.2002 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Jestem na etapie przebudowy poddasza.W najbliższym czasie chciałbym wykonać dach.Przebudowa wymusiła pewne zmiany w konstrukcji dachu.Otóż chciałbym płatew oprzeć na części komina wentylacyjnego.Pozostaje pytanie, czy podczas odbioru nie będzie uwag. ( komin jest solidny ) Proszę o opinię, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 22.07.2002 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Tu będzie potrzebna eksprtyza konstrukcyjna, ale raczej kominy nie są projektowane na takie obciążenia. Nie wykonuj tego bez porady konstruktora, bo możesz doprowadzić do przwewrócenia komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.07.2002 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Mam projekt gdzie płatem opiera się o częśc komina od strony kanału wentylacyjnego komin jest poszerzony od podstawy o 25 cm.Po oparciu płetwy komin dalej się zwęża do cześci dymowej i wentylacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 23.07.2002 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 No właśnie, masz wykonstruowany słupek "doklejony" do komina, ale było to przewidziane na etapie budowy komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawo 23.07.2002 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Problem rozwiązałem w ten sposób, że dobudowałem jeszcze dwa kanały. Pozostała część komina będzie stanowiła podporę pod płatew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts