Konrad Podgórski 20.10.2016 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 (edytowane) Mam dość kłopotliwą sytuację. ZE umieścił skrzynkę przy działce. W związku z ustawą o gruntach rolnych jestem zmuszony podzielić działkę po rozpoczęciu budowy aby otrzymać kredyt hipoteczny. Problem w tym że gmina oczekuje abym oprócz podziału działki na 2 części wydzielił jeszcze 3 obejmującą III klasę ziemi która nie jest uwzględniona w WZ. Skrzynka stoi przy tym kawałku z III klasą i po podziale będzie to inna działka (o wielkości 150m2). Czy jest jakiś wymóg że skrzynka energetyczna musi stać przy działce którą obsługuje? Czy będę mógł poprowadzić kabel od skrzynki przez wydzieloną działkę (parę metrów) a później do domu? Jutro mam się dowiadywać więcej w gminie i u projektantki ale to dopiero jutro a jeszcze dzisiaj spać jakoś muszę Dozgonne dzięki za rady Edytowane 20 Października 2016 przez Konrad Podgórski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts