jonasz47 02.11.2016 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) Potrzebuję młotowiertarki do wiercenia otworów w cegle, sporadycznie w żelbecie. Zastosowanie amatorskie przy budowie domu, remontach. Sprawa wygląda tak, że mam jakąś starą wiertarkę udarową, niby niemiecka, ale moc słaba, bo coś koło 400 W. Przez tynk udało się przewiercić, dalej już nie. Oczywiście wierciłem z udarem i możliwe, że natrafiłem na zbrojenie w suficie. Zalazłem coś takiego: http://emaks.pl/mlotowiertarka-msw-boh-1800-1-900obr-min-7j.html Czy taka niska ilość obrotów nie będzie przeszkodą? Przyznam, że na młotach nie znam się kompletnie. Edytowane 2 Listopada 2016 przez jonasz47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonasz47 02.11.2016 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 To jest maks. cena jaką chciałbym zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 02.11.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) W opisie tego czegoś nie ma najważniejszego parametru: energii udaru. Przyjmuję, że określenie "wiercenie z siłą 7J" to bełkot. To jest 400zł, czyli trochę pieniędzy. Moim zdaniem szkoda tego grosza na coś co nie ma nawet opisanych porządnie parametrów. Już lepiej coś takiegohttps://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/elektronarzedzia-przenosne-i-akcesoria/wiertarki-wkretarki-i-mloty/mlotowiertarki/mlotowiertarka-bosch-pbh-2500-re-600-w.htmllubhttps://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/elektronarzedzia-przenosne-i-akcesoria/wiertarki-wkretarki-i-mloty/mlotowiertarki/mlotowiertarka-khe-2444-sds-plus.html czy jakiś tam macalister. Przynajmniej uczciwie mówią o energii udaru. Prędkość obrotowa nie ma wielkiego znaczenia przy wierceniu z udarem. Nigdy nie uwierzę, że takie coś z uchwytem sds+ ma 7J udaru. Poza tym nie wiem po co do sporadycznych prac coś co waży prawie 9kilo!!! Kup coś normalnego jakieś metabo, zielonego boscha lub jakąś marketówę, ale z uczciwie opisanymi parametrami. Edytowane 2 Listopada 2016 przez domino34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 02.11.2016 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 ale 1,9 j to bardzo mały udar , wiem bo mam do porównania , dewalt 1,6 J fajna dosyć długo ją mam ale słabo wali w mur i wyburzanie czegoś raczej odpada , natomiast druga to kupiona w jula , nazywa się MEEC i ta ma 1500w oraz i teraz mam problem z pamięcią albo 5 J lub 7 J , jak tą przyłożę do muru to cegły latają na wszystkie strony , ja dałem za nią 250 zł bo była ostatnia i przecenili ile kosztowała przedtem nie wiem ale pewnie nie wiele więcej , jak ci zależy aby coś nią rozwalić to szukaj co najmniej 5 J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonasz47 02.11.2016 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Nie, przede wszystkim ma dobrze wiercić otwory w zelbecie. Jeśli już jako młot ma służyć, to jedynie do wyzlobienia otworu pod puszkę, skucia kafelek itp. A co o tej sądzicie? Graphite Pro 59GP501. Moc 900 W, udar 3,2 J, 1000 obr., 5500 udarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonasz47 02.11.2016 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Dają jeszcze na to 5 lat gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 03.11.2016 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Jeżeli używać będziesz sporadycznie, a jednocześnie chciałbyś sprzęt który w beton wchodzi jak w masło i dysponujesz kwotą 400zł to....korzystaj z wypożyczalni, a nie marnuj pieniędzy na dziadostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonasz47 03.11.2016 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Wahałem sie właśnie, czy wziąć tego Graphite, czy Tryton TMM10533. Ostatecznie wybór padł na ten drugi. Ma kilka atutów więcej, a cena podobna. Szkoda, że tylko 2 lata gwarancji. Zastanawia mnie, dlaczego Graphite daje aż 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonasz47 13.12.2016 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Witam ponownie. Od tamtej pory po dziś dzień użytkuję tego Trytona i spisuje się świetnie. Ma najlepsze parametry w tej cenie i jest lepiej wykonany niż niejedna marketówka - oglądałem różne modele w OBI. Trochę się wahałem, bo w internecie mało opinii o produktach tej firmy. Oby mi posłużyła jeszcze. Niebawem dobiję do kwoty, jaką bym wydał za wypożyczanie, ponieważ używam nieregularnie, ale często. Także koszt się zwraca. Głównie działam w cegle, także raczej jej nie zamęczę. Wiertła łudząco podobne do tych z OBI (Lux Tools bodajże), z tej lepszej linii, ale o rzeczywistej średnicy. Kupiłem w OBI 8 mm, a było to coś na pograniczu 9/10 mm, także uwaga. Edytowane 13 Grudnia 2016 przez jonasz47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts