Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy lodówka?

Paty

Recommended Posts

Jakiej firmy lodówkę maciel ub zamieżacie kupić?

Czy będzie to standardowy układ na górze zamrażalnik a na dole "lodówka właściwa" czy też może zamrażalnik na dole z szufladami a na górze chłodziarka?.

Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?

Pozdrawiam Paty.

Polecam Liebherra. Panuje powszechna opinia, że są to najlepsze lodówki. Mogę ją tylko potwierdzić. Miałam taką lodówkę z komorą biofresh i trzema szufladami zamrażarki na dole. Spisywała się super. Można ustawiać różne temperatury- osobno w chłodziarce, osobno w zamrażarce. Była cichutka- działają mi na nerwy głośno załączające się lodówki :wink:

Komora biofresh jest super- faktycznie dłużej utrzymuje świeżość warzyw i owoców. Jedyny mankament przy komorze Biofresh to mniejsza liczba półek na drzwiach. Ale za to jest taka śmieszna półeczka na butelki zamiast jednej tradycyjnej szuflady na warzywa. Jednym słowem POLECAM. Na pewno do dwojej nowej kuchni kupię taką samą.

Siemens. Gorna czesc w calosci to komora swiezosci 0st plus maly zamrazalnik. Dolna (tam gdzie zazwyczaj zamrazarka) to chlodziarka 3-11st. Lodowke kupowalam biorac pod uwage nasz tryb zycia: w zamrazalniku zazwyczaj trzymamy jedno pudelko lodow i pare mrozonek, wiec nie potrzeba nam zamrazarki na pol lodowki. Kupujemy duzo "plasticzkow" - serkow, kefirow, jogurtow itd. wiec potrzebowalismy sporej pojemnosci chlodziarki, zeby kupowac to nie czesciej niz raz na tydzien. Do tego owoce, warzywa, krojone wedliny, sery itd. - komora swiezosci (mam nadzieje) pozwoli wydluzyc przerwy pomiedzy kolejnymi wyprawami do sklepu. A do tego moj mezczyzna ma sporo miejsca w chlodziarce na chlodzenie piwka :D

zdecydowanie bezszronowa(komora zerowa, nie trzeba rozmarażać, dłużej żywność pozostaje świeża), naprawdę przyzwoite są firm LG i Samsung. Mi się podoba Samsung srebny i cena przyzwoita jest, około 2300zł, modele białe już od 1800zł.

Aha !!! jak coś polecacie to piszcie ile to kosztuje ?

• 3 weeks później...
My mamy już 5 lat duńską Vestfrost. Bardzo porządna. Nic się nie psuje. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Zabieramy ją do nowego domu. Będzie stała w spiżarni (trochę szkoda, bo jest ładna - srebrna). W kuchni będziemy mieli podblatowego Boscha z zamrażalniczkiem na lód do drinków

Ja zakupiłem lodówko-zamrażarkę firmy Ariston i to model z wyższej półki. Niestety po podłączeniu sprzęt zamiast chłodzić zaczął grzać „żywym” ogniem. Zwarcie jakie powstało w panelu sterowniczym spowodowało stopienie się obudowy panelu. Elektryk sprawdzał i co dziwo mimo iż różnicówka działa nie wyłączyła prądu, mimo iż na obudowie lodówki było jakieś tam napięcie. Złożyłem pismo żądając wymiany sprzętu na nowy, bo lodówka z funkcą grilla mi jest nie potrzbna. Zobaczymy co ciekawego mi odpiszą. Przy okazji polecam w takich sprawach kontaktować się z Federacją Konsumenta. Oni tam służą pomocą i radą w takich przypadkach. Al żeby mi sprzedać takie bubla. „POWINNI TEGO ZABRONIĆ”.

Pozdrawiam

KrasnaLL

A propos komory swiezosci w lodowce. Na poczatku cieszylam sie jak dziecko z nowego nabytku, ale rodzinka skutecznie zepsula mi cala radochę :( W zęby ich pomidorki kłuja bo za zimne... :-?

Faktycznie - warzywa, wedliny, mieso przechowują się świetnie, widać zdecydowaną różnicę w czasie przechowywania, tyle, że jak zapomnę (albo nie przewidzę) wyjąć pomidorka z szuflady 0st i przelożyć do chlodziarki albo koszyka na owoce to z rańca jest zgrzytanie zębami :lol: I nie pomaga tłumaczenie, że mamy w domu najnowszą technologie i trzeba się przyzwyczaić :wink:

Ja też mam Electrolux - 2 komory: dół - zamrażalnik, góra-chłodziarka, funkcja samorozmrażania a poza tym jest granatowa z bukowym uchwytem do otwierania 8) . Zachorowałam jak ją zobaczyłam. Sprawdza się żnakomicie, mamy ja już 4 lata, nic nigdy nie zaszwankowało! Miała tylko jedną wadę kosztowała 3,5 k PLN :( No cóż: cierp ciało coś chciało :lol: ! Pozdrawiam, Alison

Mam od wielu lat lodówkę Electrolux. Spisuje się super, jest jak dotąd absolutnie bezawaryjna, do tego ładna (przynajmniej dla mnie). Teraz kupiłam pralkę i piłę do drzewa tej samej firmy.

• 2 weeks później...