qumaczek 02.11.2016 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Witam forumowiczów! Nie znalazłem żadnego posta na forum, zawierającego dyskusję na temat wkładów kominkowych DOVRE VISTA. Z tego co się orientuję wkład jest nowy, więc pewnie z tego wynika brak opinii. Rozważam zakup jednego z wkładów: DOVRE Vista 700, Arysto A11 (800x510), Hajduk Volcano AT, lub Unico Dragon 6XL. Dom mam z rekuperacją. Jakieś opinie od fachowców? Sporo czytam forum ale bardzo często są to gry słowne, z których ciężko wynieść coś naprawdę wartościowego. Są także skrajnie rozbieżne opinie. Kominek będzie mi służył do dogrzewania przy dużych mrozach oraz w okresach przejściowych, oraz do dodatkowej rozgrzewki w trakcie picia grzanego wina na kanapie. Hajduka i Unico sprzedawca polecał, ze względu na grubość zastosowanego szamotu, co podobno zwiększając ciepło wnętrza kominka przyczynia się do zachowania czystej szyby. Dovre widziałem w sklepie "w czasie akcji". Bardzo ładnie się paliło Arysto taki trochę kopciuszek przy reszcie jednak w kolejnym sklepie pewna pani akurat tym handluje więc chwaliła, że problemów nie ma a sprzedałam setki. Wszystkie te wkłady łącznie z "suchym" montażem cenowo kształtują się w granicy 6kzł brutto. Jest to cena którą mogę zaakceptować A może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qumaczek 08.11.2016 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Nikt nic? Dovre Vista jak się dzisiaj dowiedziałem montowany jest od zeszłego roku, i sporo się tego sprzedało - czy to znaczy że nikt nie wraca na forum żeby wylać swoje żale że jest coś nie tak? Do wyboru zostały tylko dwa wkłady Unico albo Vista. Rzucać monetą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 08.11.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 (edytowane) 105kg to dosyć mało jak na kominek wydaje mi sie ze kominek kratki w tym rozmiarze waży około 200kg.Cena droższa niż podobnego kominka kratki.Moze lepiej wybrac polskiego producenta:) Dobre bo polskie:) Edytowane 9 Listopada 2016 przez Adam626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.11.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 105kg to dosyć mało jak na kominek wydaje mi sie ze kominek kratki w tym rozmiarze waży około 200kg. Cena droższa niż podobnego kominka kratki. Moze lepiej wybrac polskiego producenta:) Dobre bo polskie:) Czyli odszczekujesz wszystkie złe opinie jakie wyraziłeś na temat swojego wkładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 10.11.2016 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Napisałem co mnie boli ale.1. Gdy były problemy z kominkiem - producent kratki.pl rozwiązał je w ramach gwarancji i nie robił problemu. To dla mnie ważne że jest to firma która szanuje klienta i mogę na nich liczyć.2. Jest to polska firma a warto wspierać swoich3. Mój kominek jest super szczelny co jest jego zaletą4. Nauczyłem się palić omijając wadę braku ciągu.5. cały czas nie mam 100% pewności czy brak ciągu to wina wyłącznie kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qumaczek 10.11.2016 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 offtop allert. zamówiłem unico, zobaczymy co się stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bled78 04.01.2019 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 offtop allert. zamówiłem unico, zobaczymy co się stanie. I co się stało, bo zmagam się z podobnym tematem? Czy Unico się sprawdziło? Ja także stoję przed wyborem kominka w podobnym przedziale cenowym do domu z rekupereacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts