anna99 10.04.2004 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2004 W moim mieszkaniu w 1997 roku wstawiono okna jak wyżej (drewniane Sokółka). Przed zimą 98/99 trzeba było malować w miejscach narazonych na opady (czyli wszędzie tam, gdzie nade mną nie było balkonów). Nigdy więcej drewnianych okien. W moim nowym domu są super plastiki. Przynajmniej ominie mnie malowanie (ta koszmarna, łuszcząca się farba, brrrrr). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pieczara 30.04.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Czesc! zapraszam do ankiety jak czesto malujecie swoje drewniane okna? Z ciekawosci pytam. Wybrac cos musze - PCV lub drewno, a tu strasza tym okropnym malowaniem co pol roku... PozdrawiamPieczara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 01.05.2004 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2004 Ja u siebie w bloku wymienilam dwa lata temu drewniane okna Sokólka, na plastiki, po 10 latach uzytkowania. Te drewniane to byl koszmar. Mam nadzieje, ze okleinowane plastiki, ktore wstawiam w nowo budowanym domu, nie beda koszmarem za 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 01.05.2004 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2004 Malowałem drewniane ( w bloku) po 4 i po 8 latach, a po 12 (już za rok) wymienię na Gelana...(żeby było jak w domu)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 02.05.2004 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 Też chciałem z pcv. Ale : 1. mam w projekcie łuki, które wymagają b. porządnych profili, a chciałem obustronnie okleinowane. Cena takich okien z pcv w standarcie w jakim kupuję [P2, gdzieniegdzie P4, bezpieczne okucie 2 i 3 st.] była w kilku firmach o ok. 30-20% większa niż drewnianych okien Natury, które ostatecznie wybrałem. Więc ten schemat, że jak pcv to tańsze odpada, wg mnie nieaktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 20.05.2004 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Okna i drzwi z dobrej jakościowo kantówki i wykonane zgodnie z technologią są nie do pobicia przez pvc czy aluminium. Problem niestety CENA (dla mnie oczywiście). p.s. bardzo mi się podoba kolor TEAK na machoniu meranti. Może ktoś by mi zafundował ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boo 22.05.2004 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 To mi przypomina dyskusję o wyższości Śwąt Wielkanocnych nad Świętami Bożego Narodzenia ! W przypadku jednych i drugich są argumenty za i przeciw. Ja mimo wszystko wybrałam drewniane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 09.09.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 jak drewniane to zobacz to (link poniżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts