viator01 28.03.2003 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Agnes Z tym paczeniem się wszystkich okien drewnianych trochę przesadziłaś. Jeśli przecytasz moją wcześniejszą wypowiedź to dowiesz się, że jestem właśnie takim nieszczęśnikiem, który kupił okno z PCV z podobno dobrych profili - rehau - i po pewnym czasie okazuje się, że właśnie przez to okno wieje bo się powyginały profile. Uważam, że i jedne i drugie okna mają zalety a o ich stosowaniu decyduje przede wszystkim estetyka - wg mnie plastikowe wyglądają lepiej w nowoczesnych wnętrzach (nie będę tu dyskutował o cenie bo masz rację, że jesteśmy raczej biedni, ale może Niemcy są bogatsi bo nie dają się tak łatwo naciągać na byle co ). Wg mnie nie ma okien lepszych i gorszych pod względem materiału, są producenci dobrzy i źli. Np. okna z Sokółki są w ostatnim okresie beznadziejne (wiele osób się nabrało bo firma jest znana a nikt nie bierze pod uwagę, że jakość produktu nie zależy od renowy ale wręcz odwrotnie, tylko że rynek wolno reaguje na bniżkę jakości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 28.03.2003 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 VIATOR 01 - to wyginanie profili PVC to zachodzi prawie WYŁĄCZNIE tylko wtedy jak w środku nie ma usztywnień. jak Ci się powyginały to sprawdź obecność [lub brak] usztywnień. Jak ich nie ma to reklamuj okna - masz do tego pełne prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.03.2003 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2003 A jak sprawdzić czy są usztywnienia? Czy trzeba przecinać okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.03.2003 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2003 Jedna rzecz to czy jest usztywnienie (najprościej magnesem), druga to czy jeżeli jest, to czy nie jest przypadkiem z kawałka blaszki 0.5 mm grubości - a to już trudniej sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 02.04.2003 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Fakt - ale można odkręcić klamkę i przez dziurę widać usztywnienie - można zmierzyć grubość blachy. To powszechne oszustwo - blacha z puszek na konserwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 02.04.2003 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Nie wiem już co lepiej plastik-drewno Wśród okien mam jedno tarasowe uchylno/odsuwane 220/300 (skrzydło 150) [ Ta wiadomość była edytowana przez: Bordoś dnia 2003-04-02 11:56 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 03.04.2003 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Nikt nic nie wie-a dla mnie to ważne. Proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 03.04.2003 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 BUTZBACH to solidna firma ich system KOMMERLING też i też pozwala na tak duże okna [te przesuwne]. Ale jakieś pół roku temu ktoś się na BUTZBACH skarżył za niedotrzymanie terminu obmiaru okien i na ustawiczne zwlekanie.URZĘDOWSKI ma tę wadę, że jego okna są wykonywane w technologii suchego szklenia od wewnątrz - uszczelki zamiast silikonu co jest błędem. Każde inne okna drewniane [innych producentów] można uwzględniać.Masz poważny problem - plastik czy drewno - jak duże okna, na parterze, antywłamaniowe to raczej te z drewna. Jak z PVC to na wzmocnionych ramach - podaj szczególy tych okien to może coś Ci na forum doradzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot 03.04.2003 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 pchelekco sądzisz o oknach pcv Tras i Budvar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 03.04.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Z dziwactw i niespotykanych tzw. zachcianek musimy w okno tarasowe wstawić obydwie szyby conajmniej bezpieczne gdyż posiadamy dość duże pieski, ktore czasem zapominają, że są duże. A tak poważnie to oprócz drzwi tarasowych potrzebujemy jeszcze 8 okien w tym jedno 150/300 i jedno 150/250 i jedno wyjście na taras 90/220 z kuchni. Kilka okien jest tzw.Fix nie otwierany gdyż będzie wentylacja wymuszona a takie okna są tańsze. Dom będzie parterowy. I jeszcze pytanie na temat profilu Ideal Intertec 6000 Aluplastu. Dodam, że budujemy w okolicach Pruszkowa [ Ta wiadomość była edytowana przez: Bordoś dnia 2003-04-03 14:34 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Roma - TRAS ma poważne kłopoty finansowe - wiesz co może być. Chociaż okna ma dobre. BUDVAR - nie mam do niego zaufania. Jest nieetyczny. Może to nie ma związku z jakością okien [są dobre] ale etyczność też jest ważna. Osobiście nie korzystałbym z jego usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 04.04.2003 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Bordoś - skrorzystaj z usług firmy MARKBUD z Łomianek na ul. Kopciuszka 5 - będziesz zadowolony. Np. z systemu SCHUCO CORONA AS a jak chcesz mieć luxus to z SCHUCO CORONA CT 70. Ta firma jest pewna i nigdy mnie nie zawiodła. W ALUPLAST 6000 też możesz to zrobić ale w okolicach Warszawy nie mają producenta - najbliższy jest DOBROPLAST z okolic ZAMBROWA - niedrogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2003 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 W firmie Budwar przedstawiciel zapewniał mnie że okna są bez ołowiu. Wysłałam zapytanie do Thyssen Polska i odpowiedzieli mi że w profilach Thyssen używają ołowiu jako stabilizatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 04.04.2003 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Pchelek wielkie dzięki za radę z pewnością skorzystamyAgata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.04.2003 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 zgadzam się z Kodim żeby zamknąć wątek. My kupiliśmy okna plastikowe z Thermoplast Royal dlatego,że biały jest biały, profil jest w miarę ładny i łatwy do mycia, jest 5-cio komorowy i wcale nie jest najtańszy, ale nam się podoba(żonie, ja raz myłem okna ).Bo według mnie z oknami to tak jak z samochodami wszystko zależy od gustu i portfela, dlatego nikt ze zwolenników drogich drewnianych i tanich plastikach nie będzie miał problemu przekonać mnie, że prawie każdy samochód jest lepszy od mojego FSO, który jest drogi w użytkowaniu, psuje się jak nasza 15-to letnia młodzież, ale ma jedną zaletę, przewozi ok. tony mat. bud. (przyczepka+tylne siedzenie+przednie od pasażera).Na koniec pozdrawiam wszystkich wstawiających okna słowami Jurka Owsiaka "róbta co chceta".Obyśmy wszyscy byli szczęsliwi i zadowoleni ze swojego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 10.04.2003 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Pchelek byliśmy w MARKBUDZIE - okna są bardzo ładne szczególnie ten profil Schuco CT 70, ale mam jeszcze jedno pytanie o profil Salamander 5-cio komorowy co o nim sądzisz i gdybyś miał mi poradzić to co powinnam wybrać biorąc oczywiście pod uwagę to moje okno tarasowe: Aluplast 6000, Schuco CT 70, Thermoplast Royal czy Salamander 5-cio komorowy. Z góry dziękuję za radę bo z mężem to juz się chyba pogryziemy o te okna Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 10.04.2003 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 ja polecam Thermoplast Royal z ruchomym progiem, pozostałe profile też są OK, ale dla żony zostają w tyle o "koński paznokieć", jak mówi nasz sąsiad - to taka miara murarzy w PRL-u -podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 11.04.2003 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 jak będziecie się gryźć to namiętnie ALE przy ZAMKNIĘTYM OKNIE [sąsiedzi]. Kolejność jest taka: - SCHUCO CORONA CT 70 i Salamander 5-komorowy ze wskazaniem na SCHUCO bo dobra firma i SALAMANDER - bo mocna biel i gładkie powierzchnie - drugie miejsce THERMOPLAST - ale on jest drogi [ponadto ma bardzo wysokie ramy {rama + skrzydło to prawie 16 cm} z tym, że ma z kolei ładne wyprofilowania. - trzecie ALUPLAST 6000 Moja rada = poproście o próbki profili - każdy ma inną biel i inną gładkość - porównacie. Pomierzcie ile ma wysokość każdego z tych systemów [rama plus skrzydło]. W THERMOPLAST np. jest to aż 16 cm - w przypadku drzwi balkonowych próg jest bardzo wysoki. Zależy od tego wielkość przeszklenia. Ja bym wybierał ten pierwszy - raczej [firma z tradycjami] - ale nic nie sugeruję. SCHUCO ma super rolety. [ Ta wiadomość była edytowana przez: pchelek dnia 2003-04-11 11:10 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 11.04.2003 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Pchelek bardzo, bardzo dziękujemy - pewnie zaoszczędziłeś nam "przelanej krwi" i cichych dni . Doskonale jest mieć kogoś takiego jak Ty na forum służącego fachową radą Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.04.2003 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Mam wątpliwość co do 5 komorowego salamandra. W skrzydle naliczyłem tylko 4 komory?!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts