nurni 04.01.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Ja zbudowałem z firmą. Może nie z generalnym wykonawcą ale jedna firma zrobiła prawie 80-90% prac. Firma z Radomia - budowa w Warszawie. Materiały wybierałem ja. Nie udało mi się znaleźć lepszej oferty. Firmy miejscowe chciały prawie 50% więcej.No i miałem komfort braku komentarzy - kto Panu to robił? Pański kolega z firmy - zawsze padała odpowiedź. Ale nie o tym. Wszystko zależey również od tego na czym zyskujemy. Ja nie mogłem sobie pozwolić na nadzór i zaopatrzenie budowy. Ale w tym samym czasie zarabiałem na ten komfort. Nawet jeśli się to zbilansowało na "0" to i tak wyszło na moją korzyść. Jedna firma, mniej problemów, coraz lepsze upusty, odraczanie płatności itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 29.01.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 ja również postawiłem na generalnego wykonawcę - rzecz oczywista, że trzeba się liczyć z podrożeniem. jednak generalny wykonawca nie zwali potem winy, że to nie on tylko ten drugi, mogę z nim trochę ponegocjować, nie martwię się o załatwianie materiałów - aczkolwiek mam nad tym kontrolę i widzę, że wcale nie wychodzi drożej jakbym sam kupował mam nadzieję, że trafiliśmy ze swoim - odpukać póki co jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fkus2 18.01.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 WitamJestem obecnie na etapie szukania generalnego wykonawcy. Myślę że po zmianach podatkowych i braku zwrotu VAT za materiały budowlane opłaca się podpisać umowę z jednym wykonawcą i płacić za całość 8% VAT. Poza tym wygodniej jest wynająć jedna firmę do postawienia domu. Oczywiście trzeba bardzo starannie wybrać wykonawcę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts