Jim 22.07.2002 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Poszukuje informacji na temat konstrukcji stropu Teriva.W moim projekcie na stropie Teriva powyżej nadbetonu 3 cm jest folia a dalej warstwa stropianu (chyba 3 cm) i następnie wylewka.Nie bardzo rozumiem jaką funkcję pełni folia. Czy może mi ktoś to wyjaśnić, bo prawdę mówiąc bym z niej zrezygnował.Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 22.07.2002 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 U mnie w projekcie nie ma folii. Strop terriva, nad tym styropian + wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jim 22.07.2002 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 a co ze stropianem - izolacją akustyczna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 22.07.2002 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 jak to co? Styropian jest, jak pisałem wyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jim 22.07.2002 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 sorry, amnezja oczna mnie ogernęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 22.07.2002 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 U mnie też nie ma folii, ale tak się zastanawiam, czy nie dać jej w łazienkach, chyba nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abakus 22.07.2002 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 WitamFolia na stropie !Wystarczy trochę po nie pochodzić przy układaniu styropiany i mamy sitko i po izolacji. Uważam, że folie można stosować po między dwoma warstwami papy izolacyjnej. Nie zależnie czy na stropie w pomieszczeniach mokrych czy na chudym bet. na gruncie. W pomieszczeniach suchych zalecam przesmarowanie dysperbitem przed ułożeniem izolacji akustycznej. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts