Toksik 24.08.2004 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 W 1997 rozpocząłem budowę domu jednorodzinnego i do roku 2002 korzystałem z dużej ulgi mieszkaniowej. Nie dokonałem jednak odliczeń w pełnej, przysługującej wysokości. Czy dokonując teraz zakupu drugiej działki budowlanej z rozpoczętą budową domu jednorodzinnego mam prawo do odliczeń podatkowych z ulgi mieszkaniowej (oczywiście nie z tytułu zakupu działki, lecz rozpoczętej budowy - stan surowy otwarty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 24.08.2004 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Na stronie Urzędu Skarbowego w Świnoujściu jest mnóstwo linków do stron Izb Skarbowych. Wybierz swoje miasto, a następnie szukaj odpowiedzi na pytania podatników. Twoje pytanie wygląda na typowe i na pewno nie raz je zadano. Ja odpowiedzi na swoje pytania szukałem pod linkiem Poznań. Pytań i odpowiedzi masz na pęczki http://www.swinoujscie.urzad-skarbowy.gov.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 24.08.2004 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Toksik - Duża ulga budowlana zostałą zniesiona. Niemniej możesz ją kontynuować (do dnia 31.12.04) w ramach praw nabytych lecz tylko w stosunku do Twojej inwestycji rozpoczętej przed datą zniesienia tej ulgi t. j do dnia 31 grudnia 2001 r. włącznie a która jednocześnie nie została zakończona dokonaniem odbioru budynku.Zasadą jest, że ulga dotyczy inwestycji mieszkaniowej rozpoczętej przez danego podatnika przed dniem 1 stycznia 2002 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts