Iowa81 03.02.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Ja równiez mam w obecnym domu wykładzinę. Mamy ją (od ok 13 lat) w całym domu (poza klatką schodową, gankiem i kuchniami) i jestesmy bardzo zadowoleni. Dotąd nigdzie nie trzeba było jej wymieniać, chociaż po remoncie w 2006 roku nałożyłam w swojej sypialni nową wykładzinę na starą. Niestety teraz są wytarte ślady po nóżkach łóżka. Jest ciepło i przyjemnie, wygoda czyszczenia. Odkurzam je raz-dwa razy w tygodniu, a po panelach muszę jechać codziennie (choć wystarczy miotła), a ze szmatą nawet 3 razy w tygodniu- kurz jest bardziej widoczny pod światło. Osobiście jestem za wykładzinami. Żeby nie oklapły- lepiej wybrać te z niskim włosiem, a bardzo gęste. Sparwdzone kolory to mleanże róznych odcieni - sam jasny kolor szybko poszarzeje, a na ciemnym widać każdy okruszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 04.03.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Ja równiez mam w obecnym domu wykładzinę. Mamy ją (od ok 13 lat) w całym domu (poza klatką schodową, gankiem i kuchniami) i jestesmy bardzo zadowoleni. Dotąd nigdzie nie trzeba było jej wymieniać, chociaż po remoncie w 2006 roku nałożyłam w swojej sypialni nową wykładzinę na starą. Niestety teraz są wytarte ślady po nóżkach łóżka. Jest ciepło i przyjemnie, wygoda czyszczenia. Odkurzam je raz-dwa razy w tygodniu, a po panelach muszę jechać codziennie (choć wystarczy miotła), a ze szmatą nawet 3 razy w tygodniu- kurz jest bardziej widoczny pod światło. Osobiście jestem za wykładzinami. Żeby nie oklapły- lepiej wybrać te z niskim włosiem, a bardzo gęste. Sparwdzone kolory to mleanże róznych odcieni - sam jasny kolor szybko poszarzeje, a na ciemnym widać każdy okruszek. Witam, proszę o jakieś konkretne firmy i nazwy wzorów godnych polecenia. Czy to wykładziny z komfortu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iowa81 05.03.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Witam, proszę o jakieś konkretne firmy i nazwy wzorów godnych polecenia. Czy to wykładziny z komfortu? Eeee nie mam pojęcia jaka to firma, ale na pewno nie z komfortu. Kupowaliśmy ja w lokalnym sklepie z wykładzinami. Jutro- pzrechodząc obok tego sklepu zaglądne jakie mają obecnie i czy są takie które mammy. mamy gęste a z krótkim włoasiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 11.03.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 My tez jestesmy zdecydowani na wykladzine w sypialni. Nie wiemy jeszcze jaki kolor i czy bedzie na calej dlugosci sypialni czy tylko do polowy (do drzwi) a w czesci "komunikacyjnej" - przy lazience i garderobie beda panele (jak myslicie ????) http://www.dominanta.pl/uploads/offer/casts/thumb_SINDBAD_2G_poddasze.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 11.03.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Napewno wasze opisnie utwierdzily mnie w przekonaniu, ze chce miec wykaldzine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 11.03.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 mam i jestem zachwycona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 11.03.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 U nas też będzie wykładzina w sypialni. W obecnym mieszkaniu mamy panele i jak rano wstaję z łóżka, to trzymam stopy w powietrzu i wzrokiem szukam kapci Nienawidzę tego "panelowego" zimna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 11.03.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 U nas cała góra w jasnej, kremowej milutkiej wykładzinie. Wcale sie nie brudzi ale mamy 2 zasady - nie wchodzimy tam w butach z dworu - nie jemy na górze dodam, ze dla nas nie jest to problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 12.03.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 U nas podobnie. Mamy wykładzinę (jaśniutką, kremową) na piętrze - w naszej sypialni i garderobie (w sypialni z grubym pianomatem) i w pokoju dziecięcym. U synka jest jeszcze takie "plac zabaw" z paneli, też jasnych, bo mąż się uparł, że młody musi mieć, gdzie budować z klocków i puszczać samochodziki, a na grubej wykładzinie to faktycznie trudne. W garderobie synka też jest wykładzina, ale kolorowa z tymi dziecięcymi uliczkami. Póki co, sprawdza się to wszystko bardzo. Na górze i tak nie jemy i nie chodzimy w butach. W sypialni to nawet w kapciach nie chodzimy, bo jest tam tak mięciutko, że aż się chce na boso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 17.03.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 U nas na poddaszu będą 3 sypialnie, garderoba i mały salonik - wszędzie planuję własnie wykładzinę, ale tylko naturalną wełnę - o takim splocie jak ta na zdjęciu (do kupienia m.in. w Komforcie). Jedyny problem jaki mam w związku z tym, to ogrzewanie podłogowe - niestety taka wykładzina jest dużym izolatorem, w związku z tym będziemy mieć ogrzewanie niskotemperaturowe ścienne... http://img716.imageshack.us/img716/3323/komfort1bergamini697001.jpg http://img704.imageshack.us/img704/5762/27233980.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasagna 17.03.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Piękna ta wykładzina ze zdjęcia!Już nie mogę się doczekać takiej w mojej sypialni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 17.03.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Piękna ta wykładzina ze zdjęcia! Już nie mogę się doczekać takiej w mojej sypialni;) Pamiętaj, że to jest wełna naturalna i charakteryzuje się właśnie takim splotem i kolorem - mi też się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioladd 18.03.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Ja nie wyobrażam sobie wykładziny w domu, nawet w sypialni. Sama o niej marzyłam i na próbę miałam położone koło łóżka dwa jasne dywaniki - to była porażka. Po pół roku zostały zwinięte. Moja przyjaciółka ma piękną wykładzinę w sypialni, ale po dwóch latach użytkowania wymienia ją na panele. Może jak w domu nie ma dzieci to się wykładzina sprawdza, ale przy dzieciach to nawet panele po kilku latach nadają się do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 18.03.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 hmmm... miałam w sypialni jasną wykładzinę przez 12 lat. Fakt, była z powłoką teflonową, więc nawet wylana kawa jej za bardzo nie zaszkodziła. A dywaniki to nie to samo, bo wnosi się na nie brud z podłogi, jak wykładzina jest w całym pomieszczeniu, to chyba inaczej funkcjonuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkar1 01.02.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 (edytowane) Odświeżam wątek Bardzo bym chciała w sypialni wykłądzinę taką mięciutką, jaśniutką i milutką. Jak do tej pory większość użytkowników jest na tak. Czy ktoś żałuje że położył u siebie wykładzinę ? Edytowane 2 Lutego 2011 przez jkar1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamek 01.02.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 wykładzina w sypialni - użytkuję i jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pasanada 02.02.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Aniu, naprawdę nie czujesz różnicy z wykładziną? bo zawsze się jej bałam ze wzgl na alergię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chłop_z_mazur 16.03.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 oczywiście jestem jak najbardziej za wykładziną dywanową w sypialni, miałem już w róznych mieszkaniach i panele i parkiet i wykłądzinę i uważam, że nie ma nic przyjemnjeszego jak wstajesz rano i masz pod nogami mieciutka i ciepła podłogę. teraz jestem na etapie podłóg we własnym "M" i mam zamiar sobie kupić wykładzinę dywanową do sypialni i do pokoju dziecka. widzialem nawet reklamę jednego ze sklepów z wykładzinami, że odkurzacz dają za zeta i chyba się przejdę zobaczyc o co chodzi, bo wtedy nie będę się musiał już martwić o sprzecior do czyszczenia hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 10.04.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Jeżeli chcę dać wykładzinę na podłogówkę to:1. Czy jest jakieś ograniczenie co do samej wykładziny2. Czy powinienem dać coś (co?) pod wykładzinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 11.04.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Ja też będę miała wykładzinę w sypialni.Miałam,podobnie jat Ty-mieszane uczucia w tej kwestii :)Kolor wykładziny gołębioszary.Zakupiona w komforcie.Pod wykładznę pianka dająca uczucie miękkości i przedłużająca żywot wykładziny gr.1 cm.Mam nadzieję,żę będę zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts