Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykładzina dywanowa w sypialni - kto ma?

Dokker

Recommended Posts

Jeżeli chcesz dodatkowo wygłuszyć to proponuję zastosowanie " Pianomatu " ( http://www.pokrycia-podlogowe.pl/oferta/akcesoria/62 ) - wygłuszy i dodatkowo będzie miękko i przedłuży żywotność wykładziny .

Pozdrawiam

dziękuje:) ta informacja na pewno sie przyda - właśnie o wygłuszenie chodzi mi najbardziej:)

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie, zapomniałam o piance! Czy nie można by zdemontować Twojej korkowej podłogi i położyć pod nią specjalną piankę? Są różne jej rodzaje i grubości. Szkoda zakrywać taką piękną podłogę.

P

podłoga wygląda pięknie, jest w odcieniach żywego pomarańczu,

ja chciałam dać pod parkiet jakieś podkłady czy coś innego ale wszyscy (np w sklepie) mówili że nie trzeba, tak więc mam klejony parkiet bezpośrednio do płyty osb

na razie żadnych zmian nie będzie ale pomysły jak to poprawić się przydadzą:)

• 2 months później...

przeczytałam wątek i decyduję się na wykładzinę chociaż do sypialni i może na antresolę

musze się wybrac do sklepów rozejrzeć się co mają i w jakich cenach

jaki kolor byście dobrali do białej szafy w połysku z brązowymi wstawkami ciemnymi, ciemny parapet, łóżko chyba też białe z widocznymi słojami, a kolor ścian brąz z beżami?

W każdej sypialni mam na podłodze wykładzinę dywanową.Pod nimi jest pianka grubości 1,5cm.Użytkowane to wszystko jest od półtora roku i nie wyobrażam sobie innej opcji.Ciepło,miękko i cicho.Rano wychodząc z łóżka nie muszę szukać papci w obawie zetknięcia ciepłej nóżki z zimnym panelem.Dziecko w trakcie dzikiej zabawy nie obija kosteczek.Nie widzę wad.

ja tez polecam wykładzinę ,mam w każdej sypialni ,jak dla mnie rewelacja pod kazdym względem,oczywiscie z pianką 1cm pod wykładziną .

Arrass Malinos nie wrzucilibyście jakiś fotek jak wygląda sypialnia z takimi wykładzinami.

Albo przynajmniej podajcie jakie wykładziny macie położone.

Pianka ma 1cm albo 1,5 cm to razem z wykładziną jaka wychodzi grubość.

Wykładzin jest naprawdę bardzo dużo . Kazdy znajdzie coś dla siebie - grubości wykładzin są od 3mm do nawet 2 cm do tego są podkłady Pianomat pod wykładziny 5 i 10 mm.

Koszty wykładzin tez są rózne : od 30 zł/m2 do nawet 200 zł/m2 - wszystko zalezy od tego co się chce i od zasobności portfela .

Ja osobiście nie wyobrazam sobie nic innego w sypialni niz wykładzina dywanowa na podkładzie 10 mm - super sprawa .

Pozdrawiam

Wykładzin jest naprawdę bardzo dużo . Kazdy znajdzie coś dla siebie - grubości wykładzin są od 3mm do nawet 2 cm do tego są podkłady Pianomat pod wykładziny 5 i 10 mm.

Koszty wykładzin tez są rózne : od 30 zł/m2 do nawet 200 zł/m2 - wszystko zalezy od tego co się chce i od zasobności portfela .

Ja osobiście nie wyobrazam sobie nic innego w sypialni niz wykładzina dywanowa na podkładzie 10 mm - super sprawa .

Pozdrawiam

Wybieram się do Ciebie tzn sklepu już od kilku miesięcy i ciągle nie ma czasu.

W sobotę mam jechać podpisać umowę na parkiet dębowy ale cały czas ma rozterki bo nie chcę tego parkietu.

Ale jak nie parkiet to co? Tylko już nie mam czasu na dalsze odkładnie decyzji.

Wykładziny są fajne ale nawet te droższe mają takich hotelowy wygląd.

Czy w sobotę sklep jest otwarty?

• 4 years później...