wikula7 17.04.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Do sypialni to tylko wykładzina Dywanowa na podkładzie PIANOMAT 10 mm , Polecam wykładziny typy Shaggy ( włochate wykładziny z długim runem ) Jest to naprawdę super sprawa .POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 18.04.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Od dwóch tygodni jestem szczęśliwym użytkownikiem wykładziny w sypialni. Nie zamieniłbym jej na nic innego!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małosia1 04.08.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ja mam prośbę o informacje na temat wykończenia wykładziny przy ścianach. Też będziemy mieli wykładziny w sypialniach te z dłuższym włosem i nie chcę dawać do tego na wierzch listew przyściennych. Czy są jakieś listewki, których nie będzie widać "na wierzchu" żeby zabezpieczyć krawędzie wykładziny przy ścianach przed strzępieniem się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.08.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ja mam prośbę o informacje na temat wykończenia wykładziny przy ścianach. Też będziemy mieli wykładziny w sypialniach te z dłuższym włosem i nie chcę dawać do tego na wierzch listew przyściennych. Czy są jakieś listewki, których nie będzie widać "na wierzchu" żeby zabezpieczyć krawędzie wykładziny przy ścianach przed strzępieniem się? Niech ci dotną 5 centymetrowy pasek tej samej wykładziny i go obrobią. Przykleja się go do ściany taśmą dwustronną. Tak wygląda moja grubaśna wykładzina w sypialni. Z ciekawostek podam, że mam pod nią ogrzewanie podłogowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aras86 20.09.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 macie jakieś sprawdzone namiary na sklepy z wykładzinami (oprócz komfortu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 26.12.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 (edytowane) A możecie polecić konkretnych producentów wykładziny do sypialni. Albo jakieś sklepy w wykładzinami w Warszawie ale inne niż sieć Komfort. Edytowane 26 Grudnia 2011 przez odaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koga 27.12.2011 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 mam całą "górę" w wykładzinach łącznie ze schodami i jest przyjemnie - założenie: góra prywatna, dół publiczny (prawie bez ścian działowych) panelom mówię stanowcze nie - niecierpię rzeczy które udają coś czym nie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 27.12.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 mam całą "górę" w wykładzinach łącznie ze schodami i jest przyjemnie - założenie: góra prywatna, dół publiczny (prawie bez ścian działowych) panelom mówię stanowcze nie - niecierpię rzeczy które udają coś czym nie są Tylko że wykładziny mają taki ubogi wybór kolorów i wzory też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.12.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 u nas wykładzina w sypialni nie przeszła....kompromis ważna rzecz ale mamy wykłądzine w pokoju z kinem domowym - kwestie wygłuszania pomieszczenia i jest ekstra kupiona w Leroyu, średnio-długie włosie, lezy na wylewce anhydrytowej i podłogówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koga 27.12.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Tylko że wykładziny mają taki ubogi wybór kolorów i wzory też. z drugiej strony podłoga to chyba nie jest najlepsze miejsce żeby poszaleć z kolorami;) ;)drewno też ma mały "wybór" kolorów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 27.12.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 z drugiej strony podłoga to chyba nie jest najlepsze miejsce żeby poszaleć z kolorami;) ;)drewno też ma mały "wybór" kolorów;) Nie o to mi chodziło Wykładziny w hotelach i biurowcach fajnie wyglądają ale nie wszystkie pasują do domku jednorodzinnego. Kto jeszcze ma wykładziny w sypialniach i jakie ma doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 27.12.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 W sypialni mamy jaśniutką, mięciutką wykładzinę na podłogówce, w pokojach dziecięcych mniej miękką i cieńszą.Mieszkamy prawie 1,5 roku.Plusy w sypialni - jest faktycznie milusio pod stopami.Minusy - zabiera prawie 2st. C ciepła, dlatego wymieniamy ją na płytki (!) - ciepło pokoju jest dla nas ważniejsze od ciepła pod stopami, a zupełnie przy łóżku zawsze można położyć mały dywanik lub chodniczek - coś wymyślimy; jaśniutka również już nie jest, mimo, że zdejmowaliśmy i nadal prawie zawsze zdejmujemy papcie przed wejściem do pokoju (ale jest to upierdliwe), a pod ścianą, zupełnie przy listwach przypodłogowych jest po prostu bardzo brudna. Wykładzina w pokojach dziecięcych jest bardziej szorstka, mało przytulna, nie widać brudu i kurzu (ale wiemy, że on tam jest). Jak tylko dzieci nieco podrosną, również zamienimy na płytki lub panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAGZIEM 30.12.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Sądzę, że wykładziny sprawdzają się w pokojach maluchów. U mojego 7-latka zamierzam zrobić w przyszłym roku (już pojutrze ) drewnianą podłogę. W mojej sypialni również mam wykładzinę i nie żałuję. Kupowałam w komforcie. Mają chyba największy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 02.01.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 A możecie polecić konkretnych producentów wykładziny do sypialni. Albo jakieś sklepy w wykładzinami w Warszawie ale inne niż sieć Komfort. Zapraszam do nas po wykładziny i podłogi twarde . Wszystko można zamówić z montażem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chandra 02.01.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 witam, obecnie mam w sypialni parkiet korkowy z Merkurego, przyklejony bezpośrednio na płyte osbwogóle sie nie sprawdza,jedyny plus to piękny kolor, miało być ciszej a jak się chodzi to podłoga dudnichciałabym kiedyś położyć wykladzine dywanową, jak to zrobić?położyć na korek?jak to wygląda od str technicznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 02.01.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 (edytowane) Niech ci dotną 5 centymetrowy pasek tej samej wykładziny i go obrobią. Przykleja się go do ściany taśmą dwustronną. Tak wygląda moja grubaśna wykładzina w sypialni. Z ciekawostek podam, że mam pod nią ogrzewanie podłogowe:) hmmm...listwy chronią także ścianę, np. przy odkurzaniu, kryją wszelkie krzywizny, ukrywają kable. Moim zdaniem powinny być, jeśli nie wykładzinowe, to np. drewnopodobne jak do desek i paneli. witam, obecnie mam w sypialni parkiet korkowy z Merkurego, przyklejony bezpośrednio na płyte osb wogóle sie nie sprawdza,jedyny plus to piękny kolor, miało być ciszej a jak się chodzi to podłoga dudni chciałabym kiedyś położyć wykladzine dywanową, jak to zrobić?położyć na korek?jak to wygląda od str technicznej? Połóż bezpośrednio na podłogę korkową, przyklejając wykładzinę specjalnymi dwustronnymi taśmami. Nie musisz kleić jej na całej powierzchni, chyba że jest cieniutka, ale takiej nie ma sensu kupować. Przy 2 warstwach będziesz miał idealnie ciepło i cicho. Problem może być jedynie z drzwiami. Może nie wystarczyć dołożenie specjalnych nakładek na zawiasy, by je podnieść, a nie zawsze drzwi można przyciąć. Musisz to sobie przemyśleć, decydując się na konkretną grubość wykładziny. Edytowane 3 Stycznia 2012 przez joliska Nie mnóż postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.01.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Po 2,5 roku stwierdzam, że wykładzinowe wystarczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 02.01.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Sądzę, że wykładziny sprawdzają się w pokojach maluchów. U mojego 7-latka zamierzam zrobić w przyszłym roku (już pojutrze ) drewnianą podłogę. W mojej sypialni również mam wykładzinę i nie żałuję. Kupowałam w komforcie. Mają chyba największy wybór. Wielokrotnie kupowałam w Komforcie, z montażem ( zawsze ten sam miły pan, szybko, sprawnie, równiutko, w życiu nie bawiłabym się z tym sama, choć to niby takie proste ) Wybór bardzo duży, bo jest przecież mnóstwo wykładzin na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chandra 03.01.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Połóż bezpośrednio na podłogę korkową, przyklejając wykładzinę specjalnymi dwustronnymi taśmami. Nie musisz kleić jej na całej powierzchni, chyba że jest cieniutka, ale takiej nie ma sensu kupować. Przy 2 warstwach będziesz miał idealnie ciepło i cicho. Problem może być jedynie z drzwiami. Może nie wystarczyć dołożenie specjalnych nakładek na zawiasy, by je podnieść, a nie zawsze drzwi można przyciąć. Musisz to sobie przemyśleć, decydując się na konkretną grubość wykładziny. dziękuję za odp, jest wyczerpująca:) zastanawiam się dlaczego od początku nie zdecydowaliśmy się na wykładzine, no ale na razie musi zostać tak jak jest co do drzwi to zdaje sobie z tego sprawe bo nawet teraz drzwi "wiszą" klika mm nad podłogą, jedyna opcja jaką w tym momencie widzę to rzeczywiście przycięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 03.01.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 dziękuję za odp, jest wyczerpująca:) zastanawiam się dlaczego od początku nie zdecydowaliśmy się na wykładzine, no ale na razie musi zostać tak jak jest co do drzwi to zdaje sobie z tego sprawe bo nawet teraz drzwi "wiszą" klika mm nad podłogą, jedyna opcja jaką w tym momencie widzę to rzeczywiście przycięcie Jeżeli chcesz dodatkowo wygłuszyć to proponuję zastosowanie " Pianomatu " ( http://www.pokrycia-podlogowe.pl/oferta/akcesoria/62 ) - wygłuszy i dodatkowo będzie miękko i przedłuży żywotność wykładziny . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts