Glob 22.07.2002 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Cześć wszystkim !!! Czy plan zagospodarowania działki oraz adaptacje typowego projektu pod względem budowlanym moze wykonac osoba mająca uprawnienia budowlane do kierowania robotami budowlanymi bez ograniczeń w specjalności konstrukcyjno-budowlanej. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 23.07.2002 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Nie, musi mieć pełne lub ograniczone uprawnienia architektoniczne do projektowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 23.07.2002 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Zaraz, zaraz. Z tego co pamiętam to plan zagospodarowania działki może zrobić każdy, nawet indywidualny inwestor, jeśli potrafi tylko trochę rysować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glob 23.07.2002 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Rozporządzenie w sprawie samodzielnych funkcji technicznych w budownictwie w prag.5 ust.2 zezwala na projektowanie w ograniczonym zakresie osobom z uprawnieniami o specjalności konstrukcyjno-budowlanymi. Mam człowieka z uprawnieniami do kierowania bez ograniczeń w tej specjalności - on nie może mi narysować planu zagospodarowania i adoptować projekt. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 24.07.2002 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Przy okazji tego tematu - jakie są ceny za "pieczątkę" architekta na projekcie gotowym za adaptację (bez żadnych przeróbek) i za sporządzenie planu zagospodarowania działki?? U mnie w dolnośląskim chcą od min. 2000 do 3000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 24.07.2002 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Chyba wpisałeś 2 razy jedno zero za dużo. W Wawie chca za to 400-700 zł. Ja za spore przeróbki (m.in. wydłużenie domu), doprojektowanie garażu i plan zagospodarowania zapłaciłem w sumie 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 24.07.2002 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 niestety nie pomyliłem się - tak sobie zaśpiewali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glob 24.07.2002 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Też uważam że przesadzili - o jedno zero za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 24.07.2002 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 U mnie Górny Śląsk za plan zagospodarowania działki + nowy projekt garażu + załatwienie pozwolenia na budowę + załatwienie formalności w Zakładzie energetycznym gościu policzył 800 zł Ewa [ Ta Wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2002-07-24 12:00 ] [ Ta Wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2002-07-24 12:00 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 24.07.2002 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Ckwadrat, plan może sobie narysować każdy, ale nie każdy może go sobie zatwierdzić w gminie Glob, uprawnienia ograniczone dostaje się w pokrewnej specjalności, ten paragraf dotyczy architektów, którzy robią uprawnienia konstrukcyjne ograniczone. Projekt zagospodarowania i adaptację może zrobić albo architekt z uprawnieniami swoimi pełnymi, albo konstruktor z upr. architektonicznymi ograniczonymi. To rozporządzenie trzeba rozpartywać razem z rozdz. 2 Prawa Budowlanego, wtedy staje się zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts