Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zna ktos dobry sposob na definitywne przepedzenie lisa???

Recommended Posts

No i to wlasnie rodzi takie problemy... Ze lis wlazi na podworko i robi kupki gdzie mu sie podoba a worki rozrywa i rozwleka zawartosc...

a ja uwazam inaczej....

nawet w polsce, gdzie ludzie grodza sie od momentu kupienia dzialki kazdy lis wejdzie bez problemu przez lub pod brama, przez lub pod furtka lub w innym miejscu.....

swiadomosc tego ze w zasadzie nikt ci nie wejdzie na twoja dzialke jest calkiem w porzadku... ja np trzymam od groma narzedzi, poczawszy od wiertarki poprzez narzedzia ogrodnicze do szlifierki katowej w komorce kolo domu, ktora jest zamknieta na skobel a klodka wisi nieuzywana....

i fajnie jest... z ludzmi nie mam problemow....

to ludzie sa winni ze zwierzyna sie rozpanoszyla bo wkraczajac na nie swoj teren/dzialke rozrzucaja szczepionki przeciw wsciekliznie, ktora skutecznie ograniczala liczbe lisow.... moja zona codziennie spotyka stadko saren gdy idzie rano z psem na spacer.... i one uciekaja dopiero gdy ona sie przyblizy na jakies 20 metrow....

I TU JA SIE SPYTAM - CZY TO JEST NORMALNE???

normalnie to te zwierzaki powinny wiac gdzie pieprz rosnie czujac zapach czlowieka i psa....

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może nie jest to normalne, ale dla mnie bardzo przyjemne.

Codziennie rano widzę z okna sarny, często kuropatwy i bazanty. Dzikie kaczki wiosną przylatuja nad nasz stawik, czasami zając też do nas zawita.

Teren mamy ogrodzony, ponieważ nie dalibysmy sobie rady z......ludźmi.'

A to komuś przydała sie deseczka i cegły, drewno porąbane lezy, też mamy pewnie za dużo, no i kombajnista, ktory taranował nam drzewka jadąc przez nasz teren :evil:

Teraz nikt nie zapedza się na nasz teren, siatka nie jest przeszkodą, ale Pepe skutecznie odstrasza 8) :D

Wracając do lisa.

On ma taką definitywność przeżyć czy nie?

Jak przeżyć, to albo się ogrodź siatką z drobnymi okami wkopana (może być fundamentem) jakieś 20cm w ziemię, żeby nie przełaził albo jak sugerowaną pułapkę z siatki. Potem typa do worka i 300 km od domu, bo wróci.

A jak nie ma przeżyć...

Sposobów jest multum. Kwetia wyobraźni

Godzilla - Zrób jakąś prostą stronkę ze swoimi zdjęciami. Od kilku wątków śledze je i bardzo mi się podobają a chciałbym troszeczkę więcej obejrzeć tej Twojej Szwajcarii.

oj i chcialbym i mi sie nie chce.... ale pomysle......

;)

a co chcialbys zobaczyc? bo ja ostatnio przez pare lat nic nie fotografowalem... ostatnio sie tak rozpasalem jak kupilem sobie lepsza cyfrowke.... i w zasadzie tylko kolo domu sobie pstrykam...

... a co chcialbys zobaczyc? ... i w zasadzie tylko kolo domu sobie pstrykam...

I to mnie właśnie interesuje. Zdjęcia oczek (i tych Twoich roślinek), ale i życie w takich zakątkach jak Szwajcaria.

Na stronie http://homepage.hispeed.ch/andy_k/ powrzucałeś zdjęcia ale nie da się ich obejrzeć. Szkoda :( .

Przyłączam sie do prośby Walkmena, z wielką chęcia zobaczę Twoj domek, ogrodek i .....lobuziaka lisa 8) :D

domek musialbym odnowic z zewnatrz bo do tej pory staralem sie go tak od srodka rozpracowac....

kobita mnie pedzi do scinania trawy bo przez ostatnie dwa miesiace nic nie robilem, najpierw wakacje a potem dluga choroba....

Godzilla, chętnię się wymienię butami :D

Ja też mam takiego podeszwożercę. Wyniósł mi skubaniec brązowego pantofelka i kiszka. Ni widu ni słychu.

nadmieniam , że mam płetwiastą stopę jak na ziabę przystało a but był na płaskim obcasie. Paradny....nówka sztuka...

:D

Godzilla, chętnię się wymienię butami :D

Ja też mam takiego podeszwożercę. Wyniósł mi skubaniec brązowego pantofelka i kiszka. Ni widu ni słychu.

nadmieniam , że mam płetwiastą stopę jak na ziabę przystało a but był na płaskim obcasie. Paradny....nówka sztuka...

:D

ladny to ladny ale ktory numer???

ja mam 44