griszmond 03.11.2016 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Witam! Mam problem. Kupiłem wkład Maja z kratki.pl. Średnica rury spalinowej to 200 mm. Rura wchodzi na wkład bez problemu. Łączy się z kolankiem też ok ale rura spalinowa BAAARDZO ciężko wchodzi do czopucha i boję się,że go uszkodzę bo jest ceramiczny - modułowy. Czy powinienem ją czymś przesmarować czy "podgiąć" rurę by weszła głębiej a nie tylko około 1 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 03.11.2016 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Witam! Nie możesz tego ciasno wbijać - stalowa rura rozsadzi Ci króciec ceramicznego trójnika.Musisz zastosować specjalny adapter - przejściówkę.Może się okazać, że trzeba będzie zredukować rurę stalową przed wejściem do komina na fi 180 - zależy, jaki adapter kupisz.Szukaj pod hasłem: przejściówka, adapter do komina ceramicznego.Najlepsze są takie obejmujące króciec ceramiczny z zewnątrz, najczęściej jednak w sklepach są takie wtykane do środka. Zapytaj może o ten element producenta komina.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
griszmond 03.11.2016 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Dzięki wielkie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts