Piotr Jan 22.07.2002 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Czy ktoś buduje "dom pod modrzewiem" ? Jestem na etapie stnu surowego otwartego. W przyszłym roku chce kończyć, ale niewiem jak wykończyć elewację i inne elementy. Piotr Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbhp 24.07.2002 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 ja mam stan teraz już zamknięty ale niemam elewcji. zamierzm ją zrobić z deski modrzewiowej. w Marcu tego roku kupiłem modzrew u leśniczego zapłaciłem za trzy kubiki 700zł. Dałem do przetarcia to wszystko w tartaku za 300 zł na deskę szerokości 14cm na 2cm grubości. Na isteniejący mur przykręcę stelarz z kantówki 10/5 sosna będzie zaimregnowane. między to dam styropian 2 razy 5 na mijankę tylko na kólki do styropianu, a na to przykręćę deskę w poziomie zaczynając od dołu na zakładkę jedną na drugą aż do samego dachu. całość zaimpregnuję drewnochronem bezbarwnym. Do tego wszystkiego dostawie zabudowany ganeczek tez z modrzewia . Mam nadzieję że mi wystarczy. Podbitkę dachu będę mieszał z sosnę z modrzewiem. bo tez kupiłem trochę sosny i dałem ją przetrzeć za jednym razem . roboty rozpocznę w połowie sierpnia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Jan 24.07.2002 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Trzy m3 to może byc trochę mało ?Masz jakieś foto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbhp 24.07.2002 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 odchodzą otwory okienne drzwiowe. a zresztą jak zabraknie to pomiszam modrzew z sosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Jan 24.07.2002 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 A jak przewidujesz trwałość ? Czy sam impregnat wystarczy, czy nie przydała by się jakaś farba lub lakier ? Gdzie stoi Twój dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts