Ifarrg 03.11.2016 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Witam. Będę zamawiał drzwi od stolarza. Drzwi prawdopodobnie jak na zdjęciu albo coś podobnego Mnie osobiście podoba się taki kolor, ale żona chce, żeby były jasne. I teraz pytanie - czy warto robić drzwi na zamówienie i malować je na jasno? Bo wtedy nie widać słojów ani jakoś w ogole mi się nei wydaje, że ładnie wyglądać mogą... A przecież nie każe zrobić przykładowych drzwi.. Czy może, jesli już miałyby być jasne, to lepiej zrobić fornirowane??? Dzięki za podpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 03.11.2016 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 To kwestia gustu a nie doradzania. Zeob tak by Ci i zonie sie podobalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan_ems 03.11.2016 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Właśnie wstawiam u siebie. Nie, wg mnie to bez sensu zamawiać drzwi u stolarza a potem je malować. Pomalujcie sobie jakieś tanie drzwi ze supermarketu jeśli szukacie koloru a nie drzwi Z mojego doświadczenia: posłuchaj żony, nie będzie marudzenia a ty się szybko przyzwyczaisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 03.11.2016 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Słusznie prawi Dla spokoju słuchaj żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 03.11.2016 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Słusznie prawi Dla spokoju słuchaj żony Taa mój były pracownik zapytał...... najpierw instalacja elektryczna czy karton gipsy.......zgadnijcie co wybrała:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 03.11.2016 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Pewnie kartony najpierw ;P Ale nie o to chodzi, że ja chce malować - mnie chodzi o trwałość. Sosne też trzeba przebejcować , a potem pomalować jakimś lakierem. Na pewno nie chce malować białą farbą, bo to bez sensu jest oczywiście... Ja mam z żoną rózne gusty. Ona wszystko jasne, ja przynajmniej, żeby miało kontrast jakiś w koło - jak ściana jasna, to nie drzwi. Mnie się podobają kolory ciemne... Czyli jakbym chciał fornir, to co, ramiak normalny pewnie i potem fornir... Ale to pewnie będzie to samo, co i ze sklepu jakbym sobie kupił.. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 03.11.2016 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Mam drewniane kryte HPL w kolorze antracyt.Dziś chyba wybrałbym stalowe z jakąś lepszą futryną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 03.11.2016 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Stalowe wewnętrzne? bo ja tutaj o wewnętrznych chciałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 03.11.2016 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Stalowe wewnętrzne? bo ja tutaj o wewnętrznych chciałem... Aaaaa sorry przeoczyłem. Mam wewnętrzne sosnowe z marketu, sam malowałem natryskowo. Wyprowadzenie tego pod lakier dość pracochłonne było, bo takie sobie były, natomiast jest to lite drewno i nawet lekkie podtopienia im nie straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.11.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 "Prawdopodobnie" jak na zdjęciu.. no właśnie - to jest cała prawda o stolarzach. Zrobią to co zechcesz, albo to co im wyjdzie Z kolorami poprzednicy dobrze podpowiadają: żonie się musi podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 04.11.2016 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Lata temu załatwiłem kuzynowi drzwi od miejscowego stolarza sosnowe klejonka z ościeżnicami regulowanymi.I....wstyd mi było jak zobaczyłem te drzwi bo płakać mi się chciało tak spieprzone były drzwi a kuzyn był zadowolony i chodził dumny że ma ręcznie robione drzwi drewniane a nie płytę.Takze kto co lubi.Problem ze stolarzami jest taki że płacisz za coś co zobaczysz w dniu montażu a wtedy bywa różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 04.11.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Zależy jaki stolarz, jaki ma sprzęt itp.Ojciec robi drzwi, schody. Robi tanio bo nie ma maszyn nowoczesnych tylko takie sprzed lat, nie inwestuje bo pracuje sam, mnie nie ciągnie drewno. Roboty ma full. Ale drzwi zamawiałem zew. od stolarza z Kolna, ma ludzi, sprzęt z polecenia to samo źródło drewna co ojciec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 18.11.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Tak czytam i czytam i zastanawiam się czy nie wiecie nic o istnieniu lakierobejcy w jakimś jasnym odcieniu? Raz że widać słoje, a dwa że będzie pomalowane na jasno. Tak - są też białe lakierobejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts