Nina Mirgos 25.08.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Witam Wszystkich Manuelowiczów Zastanawiałam się gdzie założyć ten wątek, ale w Klubie Budujący będzie mu chyba najwygodniej Zapraszam wszystkich, którzy budują MANUELĘ z Archipelagu o dopisywanie się do wątku. Piszcie w jakich miejscowościach budujecie, wklejajcie zdjęcia... może się kiedyś wszyscy spotkamy na grilu NINEJSZYM UWAŻAM ZA OTWATRY - "KLUB MANUELOWICZÓW" P.S. Nasza Manuela powstaje we Franciszkowie, 10 kilometrów za Żyrardowem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 25.08.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Budują, będą budować lub zbudowali Dołączam się do małżonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 25.08.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 My budujemy Manuelę w Mińsku Mazowieckim (40km od Warszawy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz1 25.08.2004 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Cześć, ja z żoną budujemy Manuelę w Warszawie. Projekt w odbiciu lustrzanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 25.08.2004 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Witajcie Manuelowicze ja zawsze sie chetnie dopisze tezaz i zawsze bo to jest watek (inwestycja) najwiekszy i najprzyjemniejszy w moim zyciu (narazie) buduje oaze spokoju , szczescia i radosci wiem ze Maneulowiczow jest wiecej, naprawde duzo, sam juz w okolicy Jaroslawia i Przemysla bo tu budujemy i my, widzialem dziesiec takich domkow, lecz oni biedni nie maja dostepu do internetu i nam niestety nie odpisza. Ale coz, takie jest jeszcze zycie w naszym kraju, mamy maly dostep do cywilizacji, pozostaje nam tylko wierzyc ze bedzie lepiej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 25.08.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 A oto moj dorobek http://foto.onet.pl/upload/45/92/_207496_n.jpg za rok bedzie z piekna kremowa elewacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 26.08.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 http://foto.onet.pl/upload/22/42/_318230_n.jpg a to nasze Za miesiąc tynki wylewki i okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 26.08.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Ja co prawda nie buduję Manueli, ale Sarę, ale mam sąsiada, który ma do złudzenia podobny dom. Jedno chciałem Wam podpowiedzieć po rozmowie z nim. Ten daszek nad zadaszeniem wejscia nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem. Na 100 % będziecie mieć tam gołębnik lub jakieś inne jaskółki Sąsiad po roku mieszkania i czyszczenia elewacji z ptasich .... zabudował tą część skosu. Pozdrawiam Paweł P.S. A dom rzeczywiście piękny i przez długi czas był naszym faworytem. Przegrał jednak z Sarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 27.08.2004 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Witam! My budujemy w Rybniku, tzn. mamy pozwolenie na budowę. Nasza Manuela będzie z piwnicą.Mamy zamiar ruszyć od przyszłego roku.Teraz walczymy z mediami i grzecznie czekamy na kanalizację w naszej dzielnicy.W przyszłym tygodniu robią studzienki kanalizacyjne. Piękne są te Wasze Manuelki. Nasza też będzie taka piękna Pozdrawiamy serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 30.08.2004 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 A u nas dramat. Mieliśmy mieć najładniejszy dom w okolicy, a okazuje się że 1 km od nas ktoś stawia i sąsiad zapytał żonę, co to za projekt, bo też taki postawi. Małżonka odpowiedział mu, że to projekt indywidualny i daliśmy za niego 10 kzł. A co nie będzie trzeciej Manueli w jednej wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 30.08.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Bard 13, dobry jestes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 31.08.2004 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Witam, ja tez buduję.Wszystko do obejrzenia na stronce - link ponizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 31.08.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 A u nas dramat. Mieliśmy mieć najładniejszy dom w okolicy (...) :lol: (...), a okazuje się że 1 km od nas ktoś stawia i sąsiad zapytał żonę, co to za projekt, bo też taki postawi. Małżonka odpowiedział mu, że to projekt indywidualny i daliśmy za niego 10 kzł. Aż przyjemnie pomysleć, jak wielką sympatią sąsiad zapała do pani Niny, gdy dowie się prawdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 31.08.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Może się nie dowie. Jak podobnie czynię, pokazuję, ogladajcie ale nazwy projektu nie zdradzam. No cóż, co za duzo to nie zdrowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 31.08.2004 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Małe szanse, Manuela to bardzo popularny projekt, dużo się ich ostatnio nakociło. W naszej bliskiej okolicy powstają aktualnie dwie. Mnie by to nie przeszkadzało (budujemy co innego, ale nie o to chodzi). Nie zależy mi, żeby mieć najładniejszy dom w okolicy, tylko żeby mieć ładny dom w ładnej okolicy. Skoro tak Wam się ten projekt podoba, to chyba wolelibyście mieć w sąsiedztwie taki sam dom niż jakąś szkaradę? A jeśli chce się koniecznie błyszczeć czymś wyjątkowym i niepowtarzalnym, to projekt trzeba jednak zamówić u architekta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 01.09.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Małe szanse, Manuela to bardzo popularny projekt, dużo się ich ostatnio nakociło. W naszej bliskiej okolicy powstają aktualnie dwie. Mnie by to nie przeszkadzało (budujemy co innego, ale nie o to chodzi). Nie zależy mi, żeby mieć najładniejszy dom w okolicy, tylko żeby mieć ładny dom w ładnej okolicy. Skoro tak Wam się ten projekt podoba, to chyba wolelibyście mieć w sąsiedztwie taki sam dom niż jakąś szkaradę? A jeśli chce się koniecznie błyszczeć czymś wyjątkowym i niepowtarzalnym, to projekt trzeba jednak zamówić u architekta... WOlałbym mieś INNY ładny dom. Całe życie spędziłem w blokach, więc osiedle identycznych domków kojarzy mi się z blokowiskiem. Po prostu potrzebuję odrobiny indywidualności a nie unifikacji. Wiem, że indywidualny to u architekta, ale jest przecież z milion innych gotowych projektów, więc dlaczego za płotem ma być też manuela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 01.09.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Wiem, że indywidualny to u architekta, ale jest przecież z milion innych gotowych projektów, więc dlaczego za płotem ma być też manuela? Eeee, nie ma dwóch takich samych manuelek. Każdy cos swojego wstawia i 2 szt w odległości kilometra juz sa nie do poznania dla obcego. Manuelowicz wypatrzy je i w odległości 100 km ale to juz "skaza nasza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 06.09.2004 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Eeee, nie ma dwóch takich samych manuelek. Każdy cos swojego wstawia i 2 szt w odległości kilometra juz sa nie do poznania dla obcego. Manuelowicz wypatrzy je i w odległości 100 km ale to juz "skaza nasza" Właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 06.09.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Witam wszystkich nowych i starych ManuelowiczówPoniżej dwa zdjęcia mojej Manuelki budowanej w Rokitkach koło Tczewa. http://foto.onet.pl/upload/11/69/_326801_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/41/33/_326803_n.jpg Pozdrowionka Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 06.09.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Co do powyższych zdjęć - z zewnątrz mało się zmieniło - teraz walczymy w środku. Elewacja będzie wykonywana pod koniec września i w pażdzierniku - ocieplenie z wełny 12 cm - system Ecorock-L Rockwoola i podbitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts