Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MANUELA - Klub Manuelowiczów - Kto, gdzie buduje?

Nina Mirgos

Recommended Posts

Witam Wszystkich Manuelowiczów :)

Zastanawiałam się gdzie założyć ten wątek, ale w Klubie Budujący będzie mu chyba najwygodniej :)

Zapraszam wszystkich, którzy budują MANUELĘ z Archipelagu o dopisywanie się do wątku.

Piszcie w jakich miejscowościach budujecie, wklejajcie zdjęcia... może się kiedyś wszyscy spotkamy na grilu :)

NINEJSZYM UWAŻAM ZA OTWATRY - "KLUB MANUELOWICZÓW"

P.S. Nasza Manuela powstaje we Franciszkowie, 10 kilometrów za Żyrardowem.

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie Manuelowicze

ja zawsze sie chetnie dopisze tezaz i zawsze bo to jest watek (inwestycja)

najwiekszy i najprzyjemniejszy w moim zyciu (narazie)

buduje oaze spokoju , szczescia i radosci

wiem ze Maneulowiczow jest wiecej, naprawde duzo, sam juz w okolicy Jaroslawia i Przemysla bo tu budujemy i my, widzialem dziesiec takich domkow, lecz oni biedni nie maja dostepu do internetu i nam niestety nie odpisza.

Ale coz, takie jest jeszcze zycie w naszym kraju, mamy maly dostep do cywilizacji, pozostaje nam tylko wierzyc ze bedzie lepiej

pozdrawiam :p

Ja co prawda nie buduję Manueli, ale Sarę, ale mam sąsiada, który ma do złudzenia podobny dom. Jedno chciałem Wam podpowiedzieć po rozmowie z nim. Ten daszek nad zadaszeniem wejscia nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem. Na 100 % będziecie mieć tam gołębnik lub jakieś inne jaskółki :-) Sąsiad po roku mieszkania i czyszczenia elewacji z ptasich .... zabudował tą część skosu.

Pozdrawiam

Paweł

P.S. A dom rzeczywiście piękny i przez długi czas był naszym faworytem. Przegrał jednak z Sarą.

Witam! My budujemy w Rybniku, tzn. mamy pozwolenie na budowę. Nasza Manuela będzie z piwnicą.Mamy zamiar ruszyć od przyszłego roku.Teraz walczymy z mediami i grzecznie czekamy na kanalizację w naszej dzielnicy.W przyszłym tygodniu robią studzienki kanalizacyjne.

Piękne są te Wasze Manuelki. Nasza też będzie taka piękna :lol:

Pozdrawiamy serdecznie!

A u nas dramat.

Mieliśmy mieć najładniejszy dom w okolicy, a okazuje się że 1 km od nas ktoś stawia i sąsiad zapytał żonę, co to za projekt, bo też taki postawi.

Małżonka odpowiedział mu, że to projekt indywidualny i daliśmy za niego 10 kzł.

A co ;) nie będzie trzeciej Manueli w jednej wsi :evil:

A u nas dramat.

Mieliśmy mieć najładniejszy dom w okolicy (...)

:lol: :lol:

(...), a okazuje się że 1 km od nas ktoś stawia i sąsiad zapytał żonę, co to za projekt, bo też taki postawi.

Małżonka odpowiedział mu, że to projekt indywidualny i daliśmy za niego 10 kzł.

Aż przyjemnie pomysleć, jak wielką sympatią sąsiad zapała do pani Niny, gdy dowie się prawdy...

Małe szanse, Manuela to bardzo popularny projekt, dużo się ich ostatnio nakociło. W naszej bliskiej okolicy powstają aktualnie dwie.

Mnie by to nie przeszkadzało (budujemy co innego, ale nie o to chodzi). Nie zależy mi, żeby mieć najładniejszy dom w okolicy, tylko żeby mieć ładny dom w ładnej okolicy. Skoro tak Wam się ten projekt podoba, to chyba wolelibyście mieć w sąsiedztwie taki sam dom niż jakąś szkaradę?

A jeśli chce się koniecznie błyszczeć czymś wyjątkowym i niepowtarzalnym, to projekt trzeba jednak zamówić u architekta...

Małe szanse, Manuela to bardzo popularny projekt, dużo się ich ostatnio nakociło. W naszej bliskiej okolicy powstają aktualnie dwie.

Mnie by to nie przeszkadzało (budujemy co innego, ale nie o to chodzi). Nie zależy mi, żeby mieć najładniejszy dom w okolicy, tylko żeby mieć ładny dom w ładnej okolicy. Skoro tak Wam się ten projekt podoba, to chyba wolelibyście mieć w sąsiedztwie taki sam dom niż jakąś szkaradę?

A jeśli chce się koniecznie błyszczeć czymś wyjątkowym i niepowtarzalnym, to projekt trzeba jednak zamówić u architekta...

WOlałbym mieś INNY ładny dom.

Całe życie spędziłem w blokach, więc osiedle identycznych domków kojarzy mi się z blokowiskiem.

Po prostu potrzebuję odrobiny indywidualności a nie unifikacji.

Wiem, że indywidualny to u architekta, ale jest przecież z milion innych gotowych projektów, więc dlaczego za płotem ma być też manuela?

Wiem, że indywidualny to u architekta, ale jest przecież z milion innych gotowych projektów, więc dlaczego za płotem ma być też manuela?

Eeee, nie ma dwóch takich samych manuelek. Każdy cos swojego wstawia i 2 szt w odległości kilometra juz sa nie do poznania dla obcego. Manuelowicz wypatrzy je i w odległości 100 km ale to juz "skaza nasza" :)